Kinderen BSO de Panter aan de Kastanjestraat bakken voor Ivoorkust

Vandaag konden de kinderen van diverse BSO’s in Nederland aan de slag in de keuken. Ook in Nieuwegein deden verschillende BSO’s mee waaronder de school aan de Kastanjestraat in Nieuwegein zuid. De kinderen bakten voor het goede doel: SOS Kinderdorpen!

De cupcakes die door de kinderen gemaakt zijn werden uiteindelijk voor 2 euro verkocht aan de ouders, opa’s en oma’s. Het is nu afwachten voor de kinderen, want de BSO met de leukste kraam krijgt een inspirerende workshop van Ron Bons op lokatie. Bons is bekend van het Genootschap van de Wereldbetermakers. Alle cupcakes werden uiteindelijk verkocht waardoor er een mooi bedrag van 202,- euro is opgehaald.

Met de opbrengst, die door Dr. Oetker wordt verdubbeld tot een maximum van 35.000 euro, worden de kinderen van de SOS basisschool in Aboisso in Ivoorkust geholpen met o.a. schoolboeken, krijtjes voor het schoolbord, schriften en pennen, het salaris van de juffen en meesters en het onderhoud van de klaslokalen. De kinderen hadden het naar hun zin tijdens het versieren van de cupcakes. Onze videograaf Jos van Vogelpoel was aanwezig om bovenstaand videoverslag te maken voor u.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk