Katern

Lezing: Kunst en Ambacht – de kracht van beeld(taal)

Geïntrigeerd door de vraag hoe kunst en ambacht zich tot elkaar verhouden en welke waardering wij er als mensen voor hebben, zapt Marieke van Mieghem door de kunst en cultuurgeschiedenis en laat aan de hand van beelden zien waar kunst en ambacht elkaar raken, elkaar versterken en hoe beelden altijd, bedoeld of onbedoeld communiceren met de gebruiker of de toeschouwer.

Van Mieghem studeerde in 1993 af als 1e graads docent Textiele Werkvormen aan de Academie voor Beeldende Vormgeving te Tilburg. Ze koos onder andere voor werken in onderwijs en de cultuur sector maar sinds een paar jaar is zij weer ‘back on track’ en richt zij zich op het makerschap, zowel in de beeldende kunst als beginnend dessinontwerper.

Tijdens de lezing is ook het werk van Marieke te bewonderen. Unieke schilderijen gemaakt van verschillende materialen, krantensnippers gecombineerd met zijde garens en plastic afvaldraad met olieverf. Nieuwsgierig geworden, kom dan naar deze boeiende lezing van Marieke van Mieghem.

Inschrijving voor de lezing kan tot tot 25 februari via inschrijvingenkunstgein@gmail.com o.v.v. Lezingen kunst en ambacht. Na bevestiging inschrijving betaling p.p. € 9,00 incl. koffie/thee. Stadspas geldig. KunstGein Podium vindt u in het Atrium van het Stadshuis aan het Stadsplein 1c in de binnenstad van Nieuwegein.

Werk van Marieke van Mieghem

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk