Kinderdagverblijven gaan taalachterstand te lijf

Medewerkers van drie kinderdagverblijven van SKON (Stichting Katholiek Onderwijs Nieuwegein) uit Nieuwegein behaalden afgelopen donderdag 7 november hun diploma voor het totaalprogramma ‘Uk en Puk.’ Hiermee sluit SKON kinderopvang aan op de doelstelling van de gemeente om een dekkend aanbod voor voorschoolse educatie in Nieuwegein te realiseren en zo een risico op taalachterstand terug te dringen.

Uk en Puk is specifiek toegespitst op de kinderopvang, met activiteiten voor kinderen van 0-4 jaar, in horizontale en verticale groepen. Naast de taalontwikkeling, stimuleert Uk en Puk ook de rekenontwikkeling en sociaal communicatieve ontwikkeling van de kinderen.

De gemeente Nieuwegein vindt het belangrijk dat kinderen met een verhoogd risico op taalachterstand de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan voor- en vroegschoolse educatie (vve). Zo kunnen deze kinderen zonder achterstand hun schoolloopbaan doorlopen, een startkwalificatie behalen en uiteindelijk succesvol participeren in de maatschappij.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren