Kinderambassadeurs halen 269,79 euro het gehandicapte kind

De inhoud van de collectebussen voor het gehandicapte kind (NSGK) is afgelopen donderdag geteld. De kinderambassadeurs in Fokkesteeg haalden maar liefst 269,79 euro op voor het gehandicapte kind (NSGK). De kinderambassadeurs Reijn Horsman en Anne Kersbergen waren getuige van de telling, samen met Tim Schaatsbergen en projectleidster Saskia Schuilenga.

Dankbaar dat ze hebben kunnen bijdragen dat kinderen met een beperking kunnen opgroeien met hun niet-beperkte leeftijdsgenootjes, in de speeltuin, op school en de sportvereniging. ‘En dat geen enkel kind meer alleen hoeft te spelen vanwege een beperking, want… iedereen hoort erbij!’ aldus de trotse kinderambassadeurs.

De kinderambassadeurs blijven zich inzetten voor het gehandicapte kind. Dit onder meer door te zorgen voor meer bekendheid van het onbekende, veel voorkomende 22Q11 syndroom. Na het downsyndroom is 22q11 het meest voorkomende syndroom van Nederland. 1 op de 2000 kinderen worden geboren met dit syndroom.

Over de kinderambassadeurs
Kinderambassadeurs Nieuwegein is een project van Nieuwegein Sociaal in samenwerking met Fokkesteeg Samen. Aanmelden als kinderambassadeur Nieuwegein en uitkomen voor jouw wijk kan via het e-mailadres: info@kinderambassadeursnieuwegein.nl.

Op de foto v.l.n.r.: Tim Schaatsbergen, Reijn Horsman, Joost Schaatsbergen, Anne Kersbergen en Saskia Schuilenga.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren