Kindcentrum Doorslag wordt vernieuwd

Op de locatie van basisschool De Krullevaar in Doorslag komt een brede school, die aan alle eisen van deze tijd voldoet. In dat gebouw komen alle groepen van de basisscholen De Trompetvogel en De Krullevaar. Ook zal er ruimte zijn voor kinderopvang en een nieuwe gymzaal.

Keuze voor vernieuwbouw
Afgelopen najaar is de gemeenteraad geïnformeerd over het onderzoek naar vernieuwbouw of nieuwbouw van schoolgebouwen in Nieuwegein. Bij vernieuwbouw blijft de buitenkant (het casco) staan en wordt de binnenkant volledig vernieuwd. Uit het onderzoek bleek dat vernieuwbouw in de wijk Doorslag goede resultaten oplevert tegen lagere kosten. De gemeenteraad heeft op 19 mei 2022 besloten dat er een definitief ontwerp komt voor de vernieuwbouw van Kindcentrum Doorslag.

Bijzondere bouwstijl
Het bestaande gebouw van basisschool de Krullevaar is onderdeel van een buurt met veel houtskeletbouw uit dezelfde bouwperiode. De wijk heeft een bijzonder karakter, zo vinden ook inwoners. Met vernieuwbouw blijft de erfgoedwaarde van deze bouwstijl behouden. Deze aanpak kan daarom rekenen op brede steun onder omwonenden, ook omdat de huidige indeling in één bouwlaag behouden blijft.

De gebruikers van het kindcentrum geven eveneens de voorkeur aan vernieuwbouw. De uitstraling en toegankelijkheid van het ontwerp spreken hen aan en heeft als voordeel dat alle gebruikers goed bereikbaar zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk