Kijkje bij bouw windmolenpark Nieuwegein

Op woensdag 26 november a.s. is iedereen welkom om tussen 13.00 uur en 16.00 uur te komen kijken naar de voortgang van de bouw van Windmolenpark Nieuwegein. Het windpark is een initiatief van de Gemeente Nieuwegein en wordt ontwikkeld door Eneco. Eneco verwacht dat op dat moment al twee windmolens volledig zijn opgebouwd. Deskundigen zijn aanwezig om uitleg te geven.

‘Wat er 26 november precies te zien zal zijn, is afhankelijk van de weersomstandigheden en van de voortgang van de bouw’ aldus Eneco. Belangstellenden wordt gevraagd zich te verzamelen op het Defensiedok op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein. Vanaf dat punt is er bewegwijzering naar de exacte locatie. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Windpark Nieuwegein bevindt zich naast de A27 en bestaat uit vijf windmolens van 2 MegaWatt per stuk. Samen zullen ze jaarlijks 27 miljoen kWh leveren. Dat is vergelijkbaar met het stroomverbruik van circa 8000 huishoudens, ongeveer 30% van Nieuwegein. Ook draagt het windpark bij aan het duurzame karakter van Bedrijvenpark Het Klooster.

De afgelopen maanden is hard gewerkt om het terrein dusdanig klaar te maken dat de windmolen onderdelen aangeleverd en de windturbines in elkaar gezet kunnen worden. Zo zijn de kabels voor het elektriciteitstransport aangesloten, zijn er toegangswegen aangelegd en zijn de fundaties voor de molens voorbereid. De fundaties met daarin het stalen vlechtwerk, zijn inmiddels uitgehard. Ze moeten sterk genoeg zijn om de windturbines met een mast van 105 meter en een rotordiameter van 90 meter te kunnen dragen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren