Kerstfeest in het Natuurkwartier

In het Natuurkwartier in Park Oudegein kon iedereen op kerstavond de kerstman begroeten. Op het erf van de kinderboerderij was een levende kerststal. Nieuw dit jaar was de wensboom waar de bezoekers hun kerstwensen in konden hangen. In museum Warsenhoeck waren kraampjes ingericht met kunst. Om alles compleet te maken dwarrelden engeltjes rond en kon er een kerstknutsel gemaakt worden. Reden om onze videograaf Bart van Rooijen op kerstavond langs te sturen om er een impressie van te maken voor onze lezers.

Van verre was de ster in poldermolen Oudegein te zien die de weg wees naar de stal op de kinderboerderij. Om warm te blijven was er voor de bezoekers warme chocolademelk met slagroom, glühwein, koffie of thee en wat lekkers.

Nog tot 6 januari aanstaande is op de kunstzolder van Museum Warsenhoeck een unieke tentoonstelling van kerststalletjes. De tentoonstelling is samengesteld door Cors de Kruijk en Clary Houtzager, gepassioneerde verzamelaars die in ruim 20 jaar een zeer omvangrijke collectie kerststalletjes hebben verzameld, van klein tot groot.

Museum Warsenhoeck vindt u op het adres Geinoord 11 (bij de kinderboerderij) en is geopend op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur. De redactie van De Digitale Stad Nieuwegein wenst u fijne kerstdagen en een mooi en voorspoedig 2019.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren