‘Kern met Pit laat buurtprojecten groeien en bloeien’

Van moestuinen en dorpsfeesten, tot aan wijkpleinen en theatervoorstellingen; Kern met Pit ondersteunt mensen met dromen voor hun buurt met gratis kennis, advies en een groot netwerk. Is het idee binnen een jaar uitgevoerd? Dan krijgen de buurtbewoners 1.000,- euro voor hun initiatief én maken ze kans op de Gouden Pit ter waarde van 3.000,- euro. De inschrijving voor Kern met Pit 2020 is nu geopend!

Sinds de start van Kern met Pit, 42 jaar geleden, zijn al ruim 5000 lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het landelijke netwerk inzetten van KNHM foundation. Ze krijgen gratis ‘gereedschap’ om aan de slag te gaan. Een eigen adviseur bijvoorbeeld, interessante workshops, de mogelijkheid om je (online) netwerk uit te breiden of de expertise van ingenieursbureau Arcadis. Dat zorgt vaak voor een enorme boost: door mee te doen met Kern met Pit is er iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak of een bouwtekening kan maken. Kern met Pit stimuleert de betrokkenheid van burgers door ze te voorzien van informatie, praktische workshops en de begeleiding van vrijwillige adviseurs. Zo krijgen dromen steeds meer vorm en is realisatie binnen één jaar mogelijk.

Kern met Pit Utrecht
Door het hele land worden vele mooie projecten opgestart die een boost geven aan de leefomgeving. Zoals in Nieuwegein waar begin dit jaar de organisatoren van de Fiets-Rommelroute Batau-Noord en de initiatiefnemers voor het opknappen van het plein aan de Hoornseschans in Fokkesteeg hun certificaat Kern met Pit project kregen met een daarbij behorend bedrag van 1.000,- euro per project!

Foto v.l.n.r: Rob Rooijackers en Renée Blom van de Fiets-Rommelroute Batau Noord en Marianne Witte-Lubbers en Marleen Schollaart uit de wijk Fokkesteeg zijn blij met hun prijs die zij begin dit jaar kregen.

Meedoen
Heb jij ook een goed idee? Kan jouw buurt wel wat pit gebruiken? Dan is het tijd voor actie! Schrijf je in voor Kern met Pit 2020. Het aanmelden van projecten kan tot en met 31 oktober via www.kernmetpit.nl. De verwachting is dat meer dan 200 initiatieven zich gaan inschrijven. De deelnemers zijn verspreid over heel Nederland. Van dorp tot stad, van krimpgemeente tot de Randstad: Kern met Pit is er voor iedereen met een goed idee voor zijn buurt.

Partner Provincie Utrecht
Provincie Utrecht is partner van Kern met Pit. Door deze samenwerking kunnen in de provincie Utrecht nog meer burgerinitiatieven deelnemen aan Kern met Pit en zo gebruikmaken van de coaching, kennis en het netwerk van KNHM én provincie Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren