Start aanmelden Fiets-Rommelroute in Batau-Noord

Vanaf 1 mei start de inschrijvingstermijn voor de tweede editie van de Fiets-Rommelroute Batau-Noord die op zondag 24 juni wordt gehouden. Bewoners van de wijk kunnen op die dag vanuit hun voor- of achtertuin of vanuit huis tweedehands spulletjes verkopen. Aanmelden kan tot 1 juni.

Dit jaar kunnen ook wijkbewoners die in een appartement wonen en niet over een eigen buitenruimte beschikken, zich aanmelden voor een plek op het veld ter hoogte van de Elandweide 130. Ook heeft de organisatie de samenwerking gezocht met Bouwspeeltuin Bouwgein. Daar wordt een kinderrommelmarkt gehouden, die uitsluitend voor kinderen bedoeld is.

Bezoekers kunnen zowel lopend als fietsend vanuit heel Nieuwegein of daarbuiten de adressen van de deelnemende wijkbewoners langs gaan met behulp van een routekaartje. “We hopen natuurlijk op veel aanmeldingen, zodat de route door de hele wijk zal gaan” vertelt medeorganisator Renée Blom. “De eerste geluiden zijn erg positief. Inmiddels hebben ook enkele ondernemers op het Muntplein zich aangemeld om weer iets te doen op die dag. En natuurlijk zijn we blij met de financiële ondersteuning vanuit wijknetwerk Batau-Noord en van de dinsdagmarkt Muntplein, die ons drukwerk verzorgt.” Voor de kinderen stelt Evenementen Service Nieuwegein (ESN) dit jaar een springkussen beschikbaar voor op het veld aan de Elandweide.

Wijkbewoners kunnen die dag, net als op een rommelmarkt, hun overtollige spulletjes te koop aanbieden. Anders dan bij een rommelmarkt vindt verkoop alleen vanaf eigen terrein plaats. Dat kan zijn vanuit de voortuin, oprit, garage of schuur, maar ook de woonkamer of achtertuin.

Deelname aan de Fiets-Rommelroute is kosteloos, maar aanmelden bij de organisatie is verplicht, ook voor de mensen die een plekje op het veld aan de Elandweide of voor de kinderen die bij Bouwgein een plek willen hebben. Verder is commerciële verkoop niet toegestaan. De precieze instructies, spelregels en nog veel meer informatie zijn vanaf 1 mei te vinden op de facebookpagina Fiets-Rommelroute Batau-Noord. Wie zich wil aanmelden of vragen heeft, kan dit doen door een mailtje te sturen naar rommelroutebatau-noord@outlook.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren