Kennismaken bij De Vleugel

“Mijn juf kan zo goed voorlezen dat ik bijna denk dat ik in het boek woon” zegt Leander over zijn juf Carola. Carola is één van de twee kleuterjuffen bij Montessorischool De Vleugel. Ook Jelle, Sem en Isa zijn enthousiast over hun juf en vinden haar lief, vrolijk en behulpzaam. De kleuters van De Vleugel hebben het naar hun zin op school. Nieuwe klasgenootjes mogen er best bij vinden zij. Nieuwsgierig geworden? De Vleugel opent ook dit schooljaar weer haar deuren voor nieuwsgierige peuters en hun ouders om het onderwijs en de sfeer op school te proeven.

Kinderen zijn nieuwsgierig
Nieuwsgierigheid is waar het bij De Vleugel om draait. Kinderen zijn van zichzelf al heel nieuwsgierig en dat hoeft alleen nog maar bewaard te blijven, is de Montessori-gedachte. Zo leren ze met een open blik naar het nieuwe en onbekende te kijken. Een waardevolle vaardigheid vinden ze bij De Vleugel.

Individuele rondleidingen
Vanwege COVID-19 zijn er op dit moment alleen individuele rondleidingen. De eerste staat gepland op donderdag 24 september. Via de website van De Vleugel is het simpelweg een datum en tijdstip kiezen en de afspraak staat gepland.

De rondleiding wordt verzorgd door Doreen Rambags, directeur van de school. Als ras-Montessoriaan geeft zij op enthousiaste wijze een inkijk in de manier van werken op De Vleugel. “Kinderen krijgen hier de vrijheid hun eigen omgeving te ontdekken, dingen zelf te doen en zelfstandig te werken. Ze maken dag- en weekplanningen, dragen zorg voor hun leeromgeving en ontwikkelen zo hun zelfvertrouwen.” Naast een rondleiding is er ook ruimte voor een persoonlijk gesprek.

Op zoek naar een basisschool voor uw kind? Ga naar www.devleugel.net en meld u aan voor een rondleiding.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk