KCN expositie Prisca Bertens-Oliemans

Op zaterdag 13 april en zondag 14 april aanstaande exposeert Prisca Bertens-Oliemans haar schilderijen en werken op papier in de KCN-Galerie aan de Kerkstraat 38 in Nieuwegein (Jutphaas). De expositie is gratis te bezoeken van 14.00 – 17.00 uur.

Prisca Bertens-Oliemans is na haar studie geneeskunde en de daarop volgende specialisatie in de oogheelkunde dertig jaar als oogarts werkzaam geweest. Na haar afscheid van het ziekenhuis, in 2008, heeft zij een oude liefde herontdekt en is onder de bezielende leiding van Noor van Os eerst gaan tekenen en later gaan schilderen. Nadat ze met succes het basisjaar van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht had doorlopen koos ze voor een meer klassieke opleiding en werd toegelaten tot de Wackers Academie in Amsterdam, waar ze binnenkort het tweede jaar zal afronden.

Haar voorkeur gaat uit naar portretten, stadsgezichten, verstilde doorkijkjes en andere realistische, maar los geschilderde onderwerpen. Haar werk is kleurrijk en verrassend, gebaseerd op waarneming, maar vanuit een eigen perspectief en met een eigen stijl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk