Kater Pepper na zwerftocht van ruim 9 jaar weer thuis

Sinds eind november 2015 was de Cyperse kater Pepper vermist. Pepper woonde met zijn baasje aan de Zwaardenburg in Batau Noord. Begin deze week is hij gevonden, helemaal aan de Gravin Juliana van Stolberglaan in Leidschendam. ‘’Eindelijk een einde aan die spanning en onzekerheid. Wat een opluchting na negen jaar. Ons katje Pepper is weer terecht” aldus de blije Anja van Berckel en Wim Vergeer.

Wim Vergeer met Pepper

Wim met Pepper

Pepper was vermist toen hij 8 jaar oud was. Nadat Anja en Wim wat weekjes hadden gewacht of Pepper toch nog terug zou komen hebben zij hem begin 2016 maar als vermist aangemeld bij Amivedi en zijn chipnummer doorgegeven. “We hebben ons vaak afgevraagd heeft dat chippen nog wel zin.”

“Maar, begin deze week werden we blij verrast dat na 9 jaar vermissing onze kat Pepper weer terecht is. Pepper is namelijk in Leidschendam gevonden en daar naar een dierenarts gebracht. Hoe hij daar terecht is gekomen in Leidschendam zal altijd een raadsel blijven. Waarschijnlijk is hij in een open staande vracht/auto gesprongen. Iemand in Leidschendam heeft hem gevangen, die zag dat Pepper er sterk vermagerd uitzag. Hij stootte telkens zijn kopje en liep overal tegen aan en hij mist een stukje van zijn staart. Het kostte veel moeite om hem te vangen. Hierbij heeft Pepper in de hand gebeten waarna de hand is gaan ontsteken, zo erg zelfs dat er een operatie nodig was. Hulde voor deze persoon!”

Afgelopen woensdag is Pepper bij de dierenarts in Leidschendam opgehaald. “Omdat onze hond Flitz (14 jaar) bij ons woont en Pepper inmiddels 17 jaar oud is leek het ons niet verstandig om hem weer bij ons te laten wonen. Gelukkig willen onze zoon en zijn vriendin voor hem gaan zorgen. In de loop van de avond hebben we Pepper in slechte toestand naar hun toe gebracht. En we moesten er volgens de dierenarts ook rekening houden dat hij het niet zou kunnen overleven.”

“Maar na een rustige nacht kregen we een filmpje van Pepper waarin hij voorzichtig rond liep om de kamer te verkennen ook had hij al flink wat gegeten. Dus de kans dat hij verder opknapt is gelukkig groot zodat we nog een paar jaar van hem kunnen genieten.”

Kater Pepper

Pepper rustig in zijn mandje bij de dierenarts

Chip je huisdier
Pepper is herenigd met de baasjes omdat hij is gechipt en geregistreerd. Daarom wordt aangeraden om een huisdier te laten chippen. Hiermee wordt veel verdriet en onzekerheid voorkomen zoals in het geval van de Nieuwegeinse Anja en Wim die razend blij zijn dat Pepper weer thuis is, ook al heeft dat 9 jaren geduurd.

Pepper toen hij gespot werd in Leidschendam

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk