Kasteel Rijnhuizen open tijdens Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag, op zaterdag 14 september tussen 10.00 uur en 16.00 uur, is er van alles te doen in en om de bijzondere monumenten van Rijnhuizen. Kasteel Rijnhuizen en haar prachtige kasteeltuin zijn geopend en rondom de Fortwachterswoning naast Fort Jutphaas zijn verschillende activiteiten.

Dwaal samen met uw (klein)kinderen langs dit bijzondere erfgoed van Nieuwegein. Kinderen mogen verkleed komen en kunnen zich laten schminken. De ridders en prins(ess)en kunnen hun skills oefenen met boogschieten, rondspringen op het luchtkussenkasteel of alle indrukken verwerken in een spannend schilderij. Daarnaast kunt u op de kunstmanifestatie van Kunstcollectief Feniks genieten van kunst van lokale artiesten. U vindt er o.a. een expositie met schilderijen, keramiek, houtsnijwerk en er is een edelsmid aanwezig.

Verhalen over de historie van Rijnhuizen kunt u verzamelen tijdens uw wandel- of fietstocht door Rijnhuizen. Bij de Fortwachterswoning kunt u een boekje halen met daarin de geschiedenis van de wijk. Met verhalen over onder andere het ontstaan van Jutphaas en Rijnhuizen, de invloed van handel, de held en de waterpomp en onze lokale heldin: Anna van Rijn. Met de app van izi.travel of de audiotour die verkrijgbaar is bij het informatiepunt, kunt u kijken en luisteren tegelijk!

Even bijkomen van alle indrukken kan van 12.00 uur tot 15.00 uur op het terras van restaurant Céline, dat in Fort Jutphaas gevestigd is. Het fort zelf is niet openbaar toegankelijk.

Kijk hier wat er meer te doen is in Nieuwegein tijdens de Open Monumentendagen van 14 en 15 september aanstaande.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk