Karikaturist Jan Ibelings lost belofte in na match Beursvloer Nieuwegein

Woensdag 27 september jl. hielden de bewoners van Reinaerde De Lijsterbes in de wijk Hoog Zandveld een bijzondere BBQ. Deze BBQ is tot stand gekomen na één van de matches tijdens De Beursvloer Nieuwegein. Onze karikaturist Jan Ibelings, ook wel bekend onder de naam Rembrandt van Gein, had beloofd te komen tekenen tijdens deze BBQ. Daar moesten wij natuurlijk bij zijn.

Locatie De Lijsterbes heeft 24 moderne studio’s. Alle bewoners hebben een appartement met eigen voordeur, moderne keuken, woon- en slaapkamer en een douche met toilet. De meeste appartementen zijn éénkamer studio’s.

De Lijsterbes is een woonvoorziening voor volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking die individueel kunnen wonen, maar wel ondersteuning in de directe omgeving nodig hebben. De bewoners gaan naar dagbesteding of hebben een betaalde baan.

Jan Ibelings: ‘De match is vorig jaar tot stand gekomen tijdens de Beursvloer in Nieuwegein. Ik vind het belangrijk maatschappelijk te ondernemen. Als ik wat kan doen voor instellingen in Nieuwegein dan doe ik dat graag. Hiermee doe ik wat terug voor de samenleving.’

De dag van de gemaakte match

De bewoners van Reinaerde De Lijsterbes waren zeer verrast met de karikaturen die Jan Ibelings maakte deze avond. Onze videograaf Bart van Rooijen en Frans Evers waren ter plekke voor bovenstaand videoverslag.

Workshop
Ook dit jaar wordt de beursvloer gehouden. Op donderdag 23 november zijn alle bedrijven en maatschappelijke organisaties van harte welkom in DE KOM. Speciaal voor maatschappelijke organisaties houdt organisator Samen voor Nieuwegein de workshop ‘Samen voor… een goede beursvloermatch’. Deze bijeenkomst wordt gehouden op maandag 23 oktober in Merwestein. De deelnemers leren hoe ze de wensen en het aanbod kunnen formuleren en hoe ze dit presenteren aan de bedrijven. Inschrijven voor deze workshop kan tegelijk met de inschrijving voor de beursvloer.

Informatie
Voor informatie over de Beursvloer kunnen belangstellenden kijken op de website van Samen voor Nieuwegein, www.samenvoornieuwegein.nl of mailen naar info@samenvoornieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren