Hier liggen de carrièrekansen op dit moment

Na de oververhitte huizenmarkt kunnen we nu ook wel spreken van een oververhitte banenmarkt. De banen liggen bijna letterlijk voor het oprapen, maar (helaas voor de werkgevers) de werknemers helaas niet. Niet binnen elke sector is er evenveel vraag, maar over het algemeen gezien is er veel meer vraag dan aanbod van werklui.

Ben jij er aan toe om een flinke stap te maken in je carrière en eindelijk dat droomsalaris binnen te halen? Dan is dit je kans. Wellicht is het wel hiervoor nodig over te stappen van werkgever en misschien zelfs van niche waarin je werkzaam bent. Waar de kansen op dit moment liggen, wij zetten ze op een rij!

ICT
De ontwikkelingen op het gebied van technologie volgen elkaar in razend tempo op. De éne noviteit heeft zijn intrede nog niet gedaan en de volgende is alweer ontwikkeld. Het aantal banen wat werkzaam is in deze sector stijgt dan ook maar door. De vacatures in ICT zijn enorm.

En ben je een vrouw? Dan heb je nog een voordeel want naar vrouwen in de ICT is (onder andere) met het oog op diversiteit ook een hoge vraag. Omdat de schaarste aan personeel enorm is, zijn werkgever ook zeer bereidwillig in je ontwikkeling en opleiding te investeren. Dus ook met niet een perfect aansluitend CV doe je tegenwoordig gewoon serieus mee.

Horeca
Door de COVID-19 pandemie is de horeca natuurlijk een lange periode gesloten geweest. Veel mensen die toen werkzaam waren in de horeca hebben elders een baan gezocht. Dit beviel echter zo goed, dat zij niet de switch terug naar de horeca hebben gemaakt. Toch willen we massaal na tijden van lockdowns weer van het goede leven genieten in kroegen en restaurants. Daarom is de vraag naar goed personeel ook enorm. Heb jij een voorliefde voor de horeca? Dan is een overstap maken naar deze sector, van kok tot gastheer, nu aan te raden!

Onderwijs
Altijd al voor de klas willen staan maar is het er nooit van gekomen? Dan is dit je kans! De vraag naar goede leerkrachten, van basisschool tot universiteit, is enorm. Ook wanneer je hier geen specifieke vooropleiding voor hebt, kun je toch al snel starten. Veel scholen bieden werken/leren trajecten aan. Hiermee kun je direct starten met werken en krijg je een erkende opleiding. Het beste van twee werelden. Goed voor je persoonlijke ontwikkeling én je cv!

Kortom, de kansen liggen voor het oprapen wanneer jij een nieuwe stap in je carrière wilt maken. Grijp die kans en daag jezelf uit. Je bent nooit te oud om (bij) te leren!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk