Voorlichtingsavond inbraakpreventie goed bezocht

De politie vraagt inwoners van Nieuwegein hulp bij het stoppen van het aantal woninginbraken in de wijken en bij verdachte situaties direct 112 te bellen. De politie constateert dat inbrekers veelal de woningen via de achterzijde betreden. Vermoedelijk zijn dit jonge verdachten. Inwoners kunnen de kans op woninginbraken verminderen door ramen en deuren goed te sluiten. Dinsdag 28 augustus hield het wijkplatform Zuilenstein/Huis de Geer/Blokhoeve een voorlichtingsavond. Deze avond werd goed bezocht.

Ziet u verdachte situaties? Aarzel dan niet, maar bel direct 112 en geeft het signalement door van de verdachte perso(o)nen. Onthoud ook de richting waarin de verdachten zijn weggelopen. De politie komt dan meteen in actie en kan dan met uw hulp sneller een mogelijke inbreker aanhouden.

Om het aantal woninginbraken een halt toe te roepen is de politie zowel opvallend als onopvallend in de wijk aanwezig. Politiemensen spreken tijdens hun surveillance hondenbezitters en wijkbewoners aan, vragen hen alert te zijn en bij onraad 112 te bellen.

U kunt de kans op woninginbraken verminderen door ramen en deuren goed te sluiten. Ook als u even weg, of op een andere verdieping bent. Licht en zichtbaarheid zal de meeste inbrekers afschrikken. Goed zichtbare woningen, voorzien van buitenlampen en moderne sloten, hebben minder kans op een woninginbraak. Op www.politiekeurmerk.nl vindt u meer informatie over inbraakpreventie en adressen van Politie Keurmerk-erkende bedrijven in uw regio. Deze bedrijven geven adviezen en helpen u met het beter beveiligen van uw woning.

Op de website Stopdecriminaliteit.nl kunt u zien waar woninginbraken in uw buurt plaatsvinden en krijgt u met behulp van korte preventiefilms tips hoe u kunt voorkomen zelf slachtoffer te worden. Daarnaast kunt u helpen zaken op te lossen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk