Kantoorgebouw wordt duurzaam appartementencomplex

Kantoorgebouw wordt duurzaam appartementencomplex

Het kantoorgebouw aan de Wattbaan 27 in Nieuwegein ondergaat vanaf vandaag een complete metamorfose. In de komende maanden verandert het uit 1979 daterende complex in het aansprekende en duurzame appartementencomplex WB27. Dit bevat 77 hoogwaardige appartementen. Oplevering vindt plaats in het begin van 2017.

Tijdens de werkzaamheden (inwendige sloop, herindeling en herinrichting, aanbouw balkons) krijgt duurzaamheid grote aandacht. Het gebouw scoort daarom het oordeel ‘Good’ volgens de beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). Dit is een Britse methode om de duurzaamheid van gebouwen en renovaties vast te stellen. In Nederland berust de toekenning van het BREEAM-keurmerk bij de Dutch Green Building Council.

De duurzaamheid van WB27 komt onder meer tot uitdrukking door de toepassing van duurzame en isolerende materialen, het hergebruik van de constructie en energieopwekking. De appartementen hebben bovendien een laag energieverbruik. Ze worden klaar voor gebruik opgeleverd, met vloerverwarming, video-intercom, een complete keuken met inbouwapparatuur en een balkon. Alle woningen hebben een eigen parkeerplek. Het gebouw heeft een lift.

Vijf types
Er zijn vijf verschillende types appartementen, in oppervlakte variërend van 39 tot 57 m², terwijl de huurprijs van ongeveer € 625,00 tot ongeveer € 825,00 per maand zal bedragen, exclusief servicekosten. Bewoners kunnen, afhankelijk van hun inkomen en andere voorwaarden, in aanmerking komen voor huurtoeslag. Meer informatie en inschrijven op www.wb27.nl.

Voorbeeld
Het ontwerp voor de transformatie is gemaakt door D&M Architecten uit Rozendaal. Ontwikkelaar is ArthurArmstrong BV uit Arnhem. Directeur Harm Mensink van ArthurArmstrong BV: ‘Deze transformatie houdt veel meer in dan alleen maar huizen in kantoren bouwen. We hebben bewust gekozen voor duurzaamheid en laten zien dat die ook in dit soort projecten goed te verwezenlijken is zonder de kosten op te drijven.’ Hij wijst op nog een ander aspect: ‘Deze transformatie is een opsteker en een voorbeeld voor de toekomst van Rijnhuizen.’

Mooi Rijnhuizen
De gemeente Nieuwegein is blij met deze eerste grote transformatie in de wijk Rijnhuizen. Ze ziet er een uitstekend initiatief en voorbeeld in om de leegstand in kantoorgebouwen (die in Rijnhuizen 40% bedraagt) terug te dringen. Bovendien hebben zowel de wijk als de stad behoefte aan een meer gevarieerd aanbod aan woningen, naast de overheersende eengezinswoningen. WB27 is een krachtige impuls in de gewenste richting, die naadloos aansluit bij de in 2014 door de gemeenteraad vastgestelde Gebiedsvisie Mooi Rijnhuizen. Niet minder bij initiatieven om de wijk (be)leefbaarder en gevarieerder te maken, zoals Club Rijnhuizen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk