Kansen aan bijstandsgerechtigden

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) en het bedrijf Centric tekenden afgelopen maandag 10 juni een contract voor de levering van softwareproducten op het gebied van werk, inkomensondersteuning, schuldhulpverlening en bedrijfsvoering. WIL is hierdoor de komende vijf jaar voorzien van goede ondersteuning en onderhoud. Onderdeel van de samenwerking tussen WIL en Centric is een bijdrage van Centric op het gebied van Social Return on Investment (SROI). Een deel van de waarde van het contract investeert Centric in de participatie van bijstandsgerechtigden; de doelgroep van WIL.

Met het creëren van maatschappelijke waarde (SROI), geeft Centric invulling aan haar doelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Kees van Dalen, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van WIL: “Wij zijn blij dat Centric samen met ons op dit gebied wil investeren. Dit is een goed voorbeeld van hoe Werk en Inkomen Lekstroom en de werkgevers in de regio aan de slag gaan om werkzoekenden een beter perspectief te bieden op de arbeidsmarkt.”

Een van de mogelijkheden voor SROI die Centric overweegt is een donatie aan het Oranjefonds, ten gunste van de vijf Lekstroomgemeenten. Hiermee kan WIL trajecten voor werkzoekenden of participatieprojecten in de regio financieren. Een andere optie is het verzorgen van opleidingsdagen om uitkeringsgerechtigden te trainen in een aantal pakketten van Microsoft Office (Word, Excel, e.d.). Na de zomer moet helder zijn voor welke vorm van SROI Centric en WIL gaan.

WIL is de nieuwe regionale uitvoeringsorganisatie voor werk, inkomensondersteuning en schuldhulpverlening voor de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vianen en is op 1 mei 2013 van start gegaan. Onderdeel van WIL is het Werkgeversservicepunt Lekstroom (WGSP), hét aanspreekpunt voor werkgevers en netwerkpartners in de regio. De samenwerking van vijf gemeenten vormt de basis voor nog meer succes in het matchen van vacatures en werkzoekenden.

Centric biedt maatwerk- en standaardsoftware, infrastructuur, branchespecifieke oplossingen en een uitgebreid portfolio van gerelateerde diensten. Dit doen wij voor diverse branches, waaronder de overheid, financiële dienstverlening, woningcorporaties, groothandel, industrie, retail en zorginstellingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren