Kamermuziekconcert met het Gheyn Consort in de Dorpskerk in Jutphaas

Op zondag 10 februari om 16.00 uur is er een kamermuziekconcert met muziek voor strijkkwartet in de Dorpskerk in Nieuwegein. Het concert wordt gegeven door het strijkkwartet van het Gheyn Consort, dit ensemble bestaat naast een vaste kern uit gastmusici en kan in verschillende en gevarieerde bezettingen optreden. Het ensemble bestaat deze keer uit Annoesjka Cabo en Pauline Terlouw (viool, Amerentia van der Kooij (altviool) en Els van Oldenborgh (cello).

De oorsprong van het strijkkwartet ligt in de barok (17e en 18e eeuw), alleen dan nog vaak aangevuld met een toetsinstrument als bijvoorbeeld het klavecimbel. Pas in het classicisme (eind 18e eeuw) komt het strijkkwartet tot grote bloei. Joseph Haydn kan gerekend worden tot de grote meester van het strijkkwartet, maar vele grote componisten hebben muziek voor deze combinatie geschreven. Het Gheyn Consort speelt twee grote strijkkwartetten: één van Joseph Haydn (op. 77 nr. 1) en één van Antonin Dvorak (opus 96, bijgenaamd Het Amerikaanse, geschreven in de tijd hij in New York verbleef).

Kaartverkoop
De Dorpskerk is vanwege haar intieme karakter en goede akoestiek zeer geschikt voor muziek in kleinere bezettingen, zoals kamermuziek. Het concert begint om 16.00 uur. De entree is € 10,-. Kaartverkoop aan de kassa. Het begint om 16.00 uur.

De Dorpskerk aan de Nedereindseweg in Jutphaas

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren