Kamerlid Sterk bezoekt Wajongeren

Afgelopen vrijdag heeft CDA Kamerlid Mirjam Sterk een werkbezoek gebracht aan C1000 Reinbergen aan de Walnootgaarde in Batau zuid. Dit werkbezoek stond in het teken van ‘Wajongeren’. Bij C1000 Reinbergen werken op dit moment twee Wajongeren. C1000 medewerker Arco, die verantwoordelijke is voor het zuivelschap, had de mogelijkheid om Mirjam Sterk te laten zien wat voor werk hij doet en hoe hij werken als Wajonger ervaart.

“Je ziet dat het Wajongeren enorm veel goed doet om op deze manier deel te nemen aan het arbeidsproces. Goede begeleiding is van groot belang. We moeten met elkaar blijven kijken naar de juiste invulling hiervoor. Begeleiding vanuit de werkgever en vanuit de jobcoach moeten zo op elkaar afgestemd worden dat we medewerker optimaal begeleid wordt. Ik juich het toe dat alle organisaties zich hard maken om Wajongeren een kans op de arbeidsmarkt te geven,” aldus Mirjam Sterk.

C1000 ondernemer Robert Reinbergen: “Ik vind het belangrijk om ook deze jongeren een kans op de arbeidsmarkt te geven. Het is belangrijk om ze goed te begeleiden en te kijken waar hun sterke punten liggen. Zo kunnen we ze optimaal inzetten in onze winkel. En voor ons heeft het ook toegevoegde waarde. Loyalere medewerkers kan je je bijna niet wensen.”

Begin dit jaar heeft C1000 met het UWV een convenant ondertekend om Wajongeren te stimuleren aan het arbeidsproces deel te nemen. De doelstelling is om eind 2011 in elke winkel een Wajonger te in dienst te hebben. C1000 is hard op weg om deze doelstelling te behalen. Een recente samenwerking met arbeidskundig bureau VAC moet ervoor zorgen dat er eind 2011 ook daadwerkelijk in elke C1000 een Wajonger aan de slag is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk