Eet Mee organiseert Video-etentjes Weekend

Nu de lockdown met drie weken verlengd is, krijgen steeds meer mensen het gevoel dat de muren op hen afkomen en dat hun leven stilstaat. Voor iedereen die graag een ander verhaal wil horen of gewoon even gezellig met iemand wil kletsen organiseert Eet Mee van vrijdag 22 t/m zondag 24 januari een Video-etentjes Weekend. Na aanmelding maakt Eet Mee een match voor een virtueel etentje met een groepje mensen. En bevalt het goed, dan kun je via het Eet Mee platform ook je eigen matches gaan maken.

Eet Mee! wordt in Nieuwegein mogelijk gemaakt met bijdragen van de gemeente Nieuwegein, Monuta Helpt en Rabobank Utrecht en omstreken.

Wethouder John van Engelen tijdens een eerder video-etentje

Koken voor jezelf, samen aan tafel
‘Tijdens de lockdown in het voorjaar zijn we via ons online matchingplatform gestart met het aanbieden van video-etentjes. Zo kunnen we op een veilige manier toch mensen samen ‘aan tafel’ brengen. Ook al zit je de hele dag al te videobellen, dit is toch anders aldus de deelnemers. Het verschil: je kookt iets lekkers voor jezelf, dekt de tafel gezellig en trekt iets leuks aan. Het voelt daardoor toch een beetje als een uitje. Je zet je laptop of tablet op tafel, logt in en je bent klaar. Van studenten tot ouderen, van expats tot vluchtelingen, de etentjes trekken een mix van mensen aan. En gemiddeld beoordelen zij de video-etentjes met een acht!’

“Het is leuk om in deze tijd, waarin ik veel thuis zit, gezellig te kletsen en nieuwe mensen te ontmoeten. Zo voelt het toch alsof je even niet thuis bent!”, aldus een van onze deelnemers.

En een ander zegt: “Het was gezellig en we hebben veel gekletst”.

Meedoen met het Eet Mee Video-etentjes Weekend
Aanmelden kan via de Eet Mee matchapplicatie. Maak een profiel aan en meld je aan voor het Video-etentjes Weekend door op de dag te klikken waarop jij gematcht wilt worden.

Eet Mee matched je met een gezellig eetgroepje en houdt rekening met de taal waarin je een gesprek kunt voeren. Het enige dat jij nodig hebt is een tablet of laptop en een Wifi-verbinding. Aanmelden kan tot 20 januari aanstaande.

Eet Mee brengt al ruim 10 jaar mensen via de keukentafel met elkaar in contact
Eet Mee is een landelijk platform van mensen die graag anderen ontmoeten, die houden van een goed gesprek en van lekker eten. ‘Mensen samenbrengen door thuis-etentjes.’ Met die gedachte is Stichting Eet Mee in de regio Utrecht opgericht. Zo ontstonden er al meer dan 10.000 matches. Na dit succes krijgt het platform nu landelijk vervolg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren