Jut & Zo (her-)opent haar deuren

Jut & Zo aan de Wenckebachplantsoen 85A in Nieuwegein (her-)opent haar deuren op 1 juli 2020! Een mooie en positieve ontwikkeling. ‘Het was een rare gewaarwording,’ aldus vrijwilliger Inge Visser, ‘Initiatieven die juist gericht zijn op het verbinden van mensen, moesten in een tijd waarin het nog harder nodig is om er voor elkaar te zijn, afstand nemen door te sluiten.’

Jut & Zo bleef tijdens de sluiting actief in de buurt, er ontstonden ideeën om toch met bewoners in contact te blijven. Koffieochtenden tijdens beeldbellen, kaartjes in de bus bij alle bewoners met een lieve boodschap, materialen voor haken en breien voor het goede doel op bestelling, vrijwilligers kookten voor hun alleenstaande buren, om er maar een paar te noemen.

Jut & Zo heeft nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen, een frisse wind door de vrijwilligersgroep, op een moment dat er pas op de plaats gemaakt moest worden. Tja, Jut & Zo en ‘pas op de plaats’ gaan niet goed samen. De enthousiaste vrijwilligers van Jut & Zo hebben nauw contact gehouden met elkaar en nieuwe plannen gemaakt. Van nieuwe activiteiten tot aan het worden van een heuse stichting. Jut & Zo is in beweging!

Op 1 juli 2020 gaan de deuren weer open bij Jut & Zo. Wel met kleine aanpassingen, om deel te nemen aan de activiteiten moet men zich vooraf even aanmelden via jutenzonieuwegein@gmail.com. Er is door de aanpassingen plek voor maximaal 14 personen in Jut & Zo, wat nog steeds een mooi aantal is.

Bij Jut & Zo ontmoet je je buren, drink je een bakkie, voer je een goed gesprek, kun je meedoen aan een activiteit of organiseer je er misschien zelf wel een. Volg Jut & Zo op Facebook voor de vernieuwde agenda die binnenkort verschijnt en mis geen enkel weetje of nieuwtje. Jut & Zo gaat weer open, voel je welkom!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren