‘Jut & Zo’, al 3 jaar Huiskamer van de Wijk in Jutphaas-Wijkersloot

‘Jut & Zo’ is een dynamische plek, gerund door vrijwilligers in de wijk Jutphaas Wijkersloot bestaat drie jaar en dat wordt gevierd met een Open Dag. In het pand aan her Wenckebachplantsoen worden diverse gratis toegankelijke activiteiten gehouden. Met een breed aanbod wordt zo ontmoeting in de wijk gestimuleerd. ‘Door wijkbewoners op deze manier met elkaar in contact te brengen, ontstaat er niet alleen binnen Jut & Zo maar ook in de wijk, een sterke sociale cohesie die bijdraagt aan een fijne leefomgeving en verbeterde kwaliteit van leven’, aldus Inge Visser, voorzitter van Stichting ‘Jut & Zo’.

‘Elk jaar komen er nieuwe activiteiten bij in ‘Jut & Zo’. Spelletjes bij Jut bijvoorbeeld, of Avondje uit bij Jut. Een gezellige avond met diner, waarbij wijkbewoners echt even ‘uit’ zijn. Vorig jaar zijn we ook gestart met de voorbereidingen voor Jut’s Troostdeken. Wat begon als een dromerig idee, uitgetekend op een kladblaadje, is uitgegroeid tot een mooi, liefdevol project dat in 2022 van start is gegaan. Haaksters werken vrijwillig aan een uniek ontwerp voor dekens die we willen delen met ouderen die, om wat voor reden dan ook, moeten verhuizen naar een nieuwe plek. Een stukje troost, warmte en geborgenheid, dat gunnen we deze mensen ontzettend’ aldus Inge.

Stichting ‘Jut & Zo’ aan het Wenckebachplantsoen 85A is voortdurend in beweging, ook met het zoeken naar samenwerkingen. De Hollandse Pot enzo kookt bijvoorbeeld heel 2023 iedere maandag voor de wijkbewoners die in ‘Jut & Zo’ komen eten. Jacco van Elteren, eigenaar van De Hollandse Pot enzo, doet dit vanuit zijn liefde voor de medemens en de gedachte om bij te dragen aan fijne momenten voor een ieder die hier zo ontzettend van kan genieten.

”Jut & Zo’ bestaat inmiddels drie jaar, en dat willen we vieren’, aldus Inge. 15 april 2023, tussen 14.00 uur en 16.00 uur houden wij Open Dag met feestelijke activiteiten. Uiteraard is iedereen van harte welkom om kennis te maken met ‘Jut & Zo.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk