Juliana en Vroonestein naar Utrechtse kampioenschappen

Na het toernooi van 9 september voor de groepen 6 en 7 van basisscholen uit Nieuwegein was het woensdag 16 september de beurt aan de groepen 8 om tegen elkaar te strijden in het schoolhandbaltoernooi dat deze week weer plaatsvond bij Venus/Nieuwegein.Als eerste werd de jongenscompetitie gespeeld waarin 2 poules waren met elk 4 scholen. De winnaar van Poule A Vroonestein moest het opnemen tegen de winnaar van Poule B Lucas Galecop. Na een mooie finale mag Vroonestein zich eindwinnaar noemen en we zien hen dus terug bij de Utrechtse Schoolhandbalkampioenschappen in mei 2010.Bij de meiden waren twee poules met elk 3 scholen. De Koningin Julianaschool won in de ene poule ongeslagen met 8 punten en nam het in de finale op tegen ‘De Schakel’, winnaar van de andere poule. De Koningin Julianaschool liet de tegenpartij ver achter zich en zij mag zich dan ook bij de Utrechtse Schoolkampioenschappen melden.Naast de prijzen die er te winnen waren in de poules waren er ook een ‘sportiviteitsbeker’ en een ‘wisselbeker’ te vergeven. Vroonestein won de ‘sportiviteitsbeker’ en mag zich dit seizoen de sportiefste school noemen. De Wisselbeker ging naar de prinses Margrietschool. Zij hebben overall het beste gepresteerd tijdens dit schoolhandbaltoernooi.