JSV O17-1 ongeslagen naar de promotiepoule

Het eerste elftal van JSV JO17 speelde afgelopen zaterdag zijn laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie. Nadat vorig week het kampioenschap al was binnengehaald, stond nu de laatste wedstrijd op het programma.

Het was in de eerste helft behoorlijk aanpoten voor de jongens van JSV JO17-1. Tegenstander PVC JO17-1 zette de Nieuwegeiners vanaf de eerste minuut op elke positie onder druk. De Nieuwegeinse verdediging kwam echter maar weinig in gevaar. Het enige gevaarlijke wapenfeit kwam uit een vrij trap die door de keeper vakkundig werd gepareerd. Naarmate de eerste helft vorderde werd JSV JO17-1 ook gevaarlijk maar wist helaas geen doelpunt te scoren. De ruststand was dan ook 0-0.

Trainer Remco Sandbrink: ‘In de rust aangegeven dat we qua felheid niet één maar drie tandjes bij moesten schakelen om ook deze wedstrijd te winnen. Nou dat hebben ze in de 2e helft duidelijk laten zien. Nu was JSV JO17-1 op alle fronten sterker. De verdediging zat potdicht en PVC kwam niet verder dan een spaarzame counter. JSV bleef doorzetten en in de 60e minuut was daar de 0-1 voor JSV. Een afgeslagen bal werd strak in de uiterste hoek geschoten. Daarna pakte het team uit Nieuwegein door en had in de 70e minuut door een terecht gegeven strafschop de 0-2 te pakken. En of dat niet genoeg was gingen de jongens door met hun dadendrang en konden kort daarop de 0-3 aantekenen, na een knal op de lat kon de bal rustig worden binnengekopt.’

Remco Sandbrink: ‘Terug kijkend op de eerste seizoenshelft kan ik zeggen dat ik als trainer echt supertrots ben op deze groep, wat hebben we een aantal hele goede wedstrijden gespeeld, en als dat er niet in zat werden de mouwen opgestroopt en werd er voor elkaar verwerkt. Met als resultaat 10 overwinningen en slechts één gelijkspel. Nu gaan we na de winterstop op voor de promotiepoule waarin de weerstand weer hoger ligt, maar dus ook een mooie uitdaging ligt voor onze het eerste elftal van JSV onder de 17 jaar.’