JSV JO10-1 – Montfoort JO10-1: ‘een proces van vallen en opstaan’

Afgelopen zaterdag werd de laatste wedstrijd in de 1e fase van dit seizoen gespeeld door het team van JSV O10 jaar. De KNVB registreert tot en met de O10 op de achtergrond wel een ranglijst, maar deze wordt niet getoond aan de clubs zodat het voor alle spelers iedere week weer een nieuwe wedstrijd is zonder allerlei verwachtingen.

‘JSV O10-1 speelt 1e klasse en dat is tot op heden goed gegaan. Uitslagen zijn dan onbelangrijk, het is meer het spel wat ertoe doet en of ze zichzelf (met tips van) steeds nieuwe voetbaleigenschappen kunnen aanleren. Veel plezier hebben staat voorop, willen leren en leren is de volgende stap’ aldus de trainer.

Zoals iedere week werd er zaterdag jl. weer volop pressievoetbal gespeeld, druk op de tegenstander en daardoor fouten en kansen afdwingen. ‘Wel een flink verschil was dat we wel tot kansen kwamen maar dat waren allemaal afstandsschoten. En jawel, de factor pech speelde ook een rol. De 1e 6 schoten waren paal, keeper, lat, paal, keeper, paal en nog steeds 0-0. De jongens spelen 4x 12,5 minuten en pas in minuut 12 kwam Montfoort, dat fysiek allemaal een tandje groter was, voor het eerst voor onze goal met een mooie redding tot gevolg. Tussendoor was schot 7 eindelijk wel raak geweest. Een 1e tussenstand van 4 à 5 tegen 0 was niet raar geweest’ zegt trainer Lex van der Veldt.

Montfoort kwam vanaf de 2e periode beter in de duels, speelde vooral de lange bal en daar kregen de voetballertjes van JSV O10 het moeilijk mee. En natuurlijk nu wel kansen voor de tegenstander die vrij snel 1-1 en in het 3e kwart 1-2 wisten te maken. JSV moest nu volop aan de bak, voor het leerproces heel goed. ‘Gelukkig kwamen we snel langszij door een mooie pass door het midden die heel subliem en rustig in de hoek werd geschoten. Tja, het schieten in de 1e periode was nog steeds erg goed geweest, de resterende schoten waren vaak wild, ongeduldig en ruim mis zodat de keeper van de tegenstander nauwelijks meer in actie hoefde te komen.’

Aan de andere zijde was het ineens 2-3 door een fraaie aanval van Montfoort. Pech en geluk gaan vaak niet samen, maar JSV O10 wist via een onbedoelde hoge bal op doel toch plots weer terug te komen van een achterstand en de stand op 3-3 te zetten. Daarna gaven de jongens alles om de winst te behalen en kregen zij in de laatste seconden alsnog ‘de deksel op de neus’ uit een counter en bleef het team uit Nieuwegein steken op een kleine nederlaag. Een nederlaag met heel veel leermomenten. Teleurstelling was er uiteraard en ook wel weer snel verdwenen want er was goed gevoetbald en het kan ook tegenzitten.