Sportief dagboek 25

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Met een gelijkspel van beide Nieuwegeinse zaterdagclubs schoten JSV en Geinoord niet veel op. Omdat de naaste concurrent Zwaluwen uit Hoorn wel de volle drie punten pakte, werd de situatie op de ranglijst nog nijpender. Met nog acht wedstrijden voor de boeg zou het een klein wonder zijn wanneer beide clubs zich alsnog rechtstreeks in veiligheid zouden kunnen brengen. De nacompetitie lijkt het hoogst haalbare.

Zelf was ik op bezoek op Galecop waar JSV sportief revanche moest nemen voor de destijds geleden 5-0-nederlaag tegen De Merino’s. Dat is half gelukt, dit keer bleef het scorebord op 1-1 steken tegen de Veenendaalse nummer drie. Doelman Pascal Florie kon nu met opgeheven hoofd het veld verlaten en zou zelfs een hoofdrol voor zich hebben opgeëist wanneer hij de strafschop van Joop de Bruin had gestopt. Dat lukte bijna, Pascal keerde de bal in eerste instantie maar was kansloos op de rebound.

Ondanks de 1-1 was JSV-voorzitter Ton Kippersluis na afloop nog hoopvol gestemd. ,,We krijgen in april drie cruciale thuiswedstrijden achter elkaar waaronder de derby tegen Geinoord, dat moeten gewoon negen punten worden. Dan lukt het toch nog.’’ De preses van JSV heeft onlangs na de thuisnederlaag tegen Woudenberg in samenspraak met de overige bestuursleden, TC en spelersraad besloten om het contract met trainer Michael van de Berg te blijven respecteren. ,,Wanneer ik de mensen in de kantine hun zin had gegeven, was de trainer meteen op straat gezet, daar gingen we natuurlijk niet in mee.’’

Dat gebeurde vorige week bij Geinoord wel, trainer Dick Kooijman en de spelersgroep zouden onderling te weinig chemie hebben gehad ondanks het feit dat de ploeg van Parkhout er minder slecht voorstond dan JSV. Dus zo gebeurde het dat in Montfoort de namen van Dick Gerwig en Henry Helmes op het wedstrijdformulier stonden. Die verandering in de technische staf leverde geen winst op in Montfoort, beide ploegen bleven op 0-0 steken waarbij de Oranje Machine de beste kansen op de zege had. Afgewacht moet worden hoe de komende weken deze nieuwe ontwikkeling uitpakt, te beginnen met de komende lastige thuiswedstrijd tegen Woudenberg.

Beter nieuws van de zondagafdeling van JSV dat de uitwedstrijd tegen HVC met 2-3 in eigen voordeel besliste. Vreeswijk kwam tegen PVC in Utrecht tot een verdienstelijk gelijkspel (2-2)  via treffers van topscorer Roland Truggelaar en Andrew Baarspul.

JSV-doelman Pascal Florie werd destijds vijf keer gepasseerd tegen De Merino’s, afgelopen zaterdag werd hij slechts een keer geklopt en Pascal stopte zelfs bijna een penalty. (foto De Merino’s)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk