Jongerenlintjes weer traditioneel uitgereikt

Tijdens het nieuwjaarsfeest op 7 januari 2019 in de Kom heeft burgemeester Frans Backhuijs drie jongerenlintjes uitgereikt aan Sanne Berg, Laura Hulzebos en Matthijs Hagen. De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die zich vrijwillig en op een bijzonder manier inzetten voor Nieuwegein.

Burgemeester Frans Backhuijs: “Ik heb heel veel waardering voor de prestaties die deze drie jongeren hebben neergezet. De wijze waarop zij zich inzetten voor onze Nieuwegeinse samenleving is een inspiratie zijn voor andere jongeren en ouderen! Daardoor wordt Nieuwegein een nog fijnere stad om te wonen, werken en recreëren.”

Sanne Berg (17)
Sanne heeft de onderscheiding ontvangen omdat zij vele uurtjes als vrijwilligster actief is voor meerdere verenigingen in Nieuwegein. Sanne is als 8 jarig meisje begonnen bij de handbalvereniging in Nieuwegein. Inmiddels is zij daar actief als jeugdscheidsrechter, trainer, begeleidster van de E jeugd en is ze lid van de jeugdcommissie. Daarnaast heeft zij tijdens haar studie stage gelopen bij Only Friends Utrecht. Dit is een onderdeel van revalidatiecentrum de Hoogstraat. Op zaterdag begeleidt ze met nog andere vrijwilligers jongeren van 6-18 jaar met een beperking. Ondanks dat haar stage is afgelopen, is zij aangebleven als vrijwilliger.

Laura Hulzebos (21)
Laura Hulzebos is een Nieuwegeinse zangeres, die het geheel eigenhandig voor elkaar kreeg om op 4 februari 2018 een benefietconcert te organiseren in de Theater De Kom in Nieuwegein. Hiervoor heeft zij Nieuwegeinse muzikanten bereid gevonden samen met haar een wervelende avond neer te zetten. De opbrengst van de avond ging naar Operatie Glimlach van Dokters van de Wereld. Een organisatie die zich op vrijwillige basis inzet voor de behandeling van Schisis kinderen en volwassenen in ontwikkelingslanden. Het doel van deze avond was niet alleen geld ophalen, maar vooral bekendheid geven aan kinderen en volwassenen met Schisis (hazenlip).

Matthijs Hagen (14)
Matthijs heeft het lintje ontvangen omdat hij, ondanks zijn beperking, altijd klaar staat voor anderen. Door cerebrale parese kan hij de linkerkant van zijn lichaam niet goed gebruiken. Desondanks is hij iedere week actief als jeugdvrijwilliger bij Bouwspeeltuin Jeugdland in Nieuwegein. Daar helpt hij bij de inschrijving van de kinderen, verkoopt koffie, thee, limonade en chips, telt de kassa én is hij de Mascotte van Jeugdland. Matthijs is ook jeugdvrijwilliger bij het Sinterklaasfeest van FC Utrecht. Tot slot organiseert hij momenteel samen met Young Impact een feest aan het organiseren voor jongeren mét en zonder beperking in februari 2019.

De Doorslag
De winnaars krijgen ieder een eigen steen op de kade van de Doorslag. Op die manier ontstaat er een Walk of Fame die zich in de loop der jaren steeds verder uitbreidt. Het jongerenlintje draagt niet voor niets de naam: De Doorslag. Voor deze naam is gekozen omdat de jongeren die het lintje krijgen, van doorslaggevende betekenis zijn voor de Nieuwegeinse gemeenschap. Daarnaast is De Doorslag het water dat Nieuwegein als stad verbindt en op wiens oever de Walk of Fame ontstaat.

Burgemeester Frans Backhuijs reikt drie jongerenlintjes uit aan Laura Hulzebos, Matthijs Hagen en Sanne Berg. (foto: Fototeam KenM)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren