Jonge ooievaars in Galecop worden volgende maand geringd

Ook dit jaar zijn er in de wijk Galecop weer kleine ooievaartjes geboren, u heeft dat eerder op De Digitale Stad Nieuwegein kunnen lezen. Helaas is het vorig jaar mis gegaan en was er geen nestje. Inmiddels zijn er twee kleintjes gezien op het nest. Deze zijn waarschijnlijk geboren rond 22 april. Stichting Wijkoverleg, eigenaar van het nest, vindt het leuk om ieder jaar de jonge ooievaartjes te laten ringen. Eenieder is van harte uitgenodigd om te komen kijken aan de Lucas van Leydenhage.

Door het ringen worden de ooievaars individueel herkenbaar, waardoor het mogelijk is ze te volgen. Dit vormt de basis voor de verzameling van gegevens. Met die gegevens kan onderzoek gedaan worden. Het levert inzicht op in het leven van ooievaars. Eerder heeft de redactie het ringen gefilmd.

Het ringen gaat gebeuren op 15 juni aanstaande om 14.00 uur. Dit zal gedaan worden door de heer Bep Kalmeijer , ringer van STORK (Stichting Research and Knowhow). Namens het Wijkoverleg zal Rob aanwezig zijn. Ook Raymond komt met de lange ladder, om de jongen uit het nest te halen.

4 thoughts on “Jonge ooievaars in Galecop worden volgende maand geringd

 1. SC

  Wat een slecht idee om mensen te verzamelen onder het ooievaarsnest waar al zo’n onrust gebracht wordt door de ringer die aan de jongen gaat rommelen. Dat is voor hun natuurlijk een grote bedreiging, iedereen raakt in paniek. Die wordt groter als er beneden opeens een zwerm mensen naar boven gaat staan kijken en wijzen en roepen.

  1. Winnie

   We hebben dit al vaker gedaan. Er staat niemand onder het nest, maar een stukje ervandaan
   De ringer weet heel goed wat hij doet en zorgt dat de jongen zo snel mogelijk weer teruggezet worden. En verder staat er niemand te wijzen en te roepen.

   1. sc

    Ook ervaren ringers zorgen voor paniek in het nest.
    Wat is de meerwaarde van publiek? Er worden geen zojuist geringde kuikens omhoog gehouden voor het publiek o.i.d. Een melding met evt. film-stills voldoet voor alle nieuwsgierigen.

 2. SC

  Inmiddels het verslag van 2017 gelezen. Niet te geloven, die jongen worden uit het nest geplukt, omlaag gebracht en het publiek komt er pal bovenop staan. Wat is dat voor dierenmishandeling?!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren