Katern

Jong talent op de kunstmarkt in de prijzen

Dit jaar stond de kunstmarkt, die afgelopen zondag werd gehouden aan de Herenstraat, in het licht van scholing in beeldende kunstvakken. Het wijknetwerk Jutphaas-Wijkersloot loofde in de middag prijzen uit voor de mooiste kunstwerken van scholieren.

Midden op de kunstmarkt was een rij kramen ingericht voor aanstormend talent. Leerlingen van het Anna van Rijn college en het Cals College toonden trots wat zij de afgelopen jaren hebben gemaakt. Het Wijknetwerk Jutphaas-Wijkersloot loofde prijzen uit voor veelbelovend werk en werd daarin bijgestaan door de beoordelingscommissie van Kunstmarkt Nieuwegein. De eerste prijs ging naar Kaia Pieters voor haar kunstig geënsceneerde foto’s met veel aandacht voor detail, grote lijnen en compositie. Isabel Afolalu ontving de tweede prijs voor haar aquarel, olieverf en digitaal werk met hoge kwaliteit. Tischa Kratz kreeg de derde prijs met de aanmoediging om vooral verder te gaan in de surrealistische kant van haar portretten en schilderijen.

De ateliers in de omgeving toonden werk van leerlingen, zoals de prachtige collectie keramiekschoenen in de tuin van atelier Kleikunst Lea Wijnhoven. Ook het Kunstenaars Centrum Nieuwegein en het atelier ‘d Oude Werf exposeerden werk van docenten en leerlingen.

eersteprijskunstmarkt

Op de foto: Kaia Pieters neemt haar eerste prijs in ontvangst van het wijknetwerk Wijkersloot-Jutphaas.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk