Jong maakt oud met internet vertrouwd

Swipen, apps downloaden en e-mailen. Geen enkel probleem voor de ouderen die deelnemen aan een tabletcursus van KlikStart. Dit geldt ook voor mevrouw Van de Veer uit Nieuwgein, de 100e deelneemster van KlikStart! Afgelopen vrijdag rondde zij haar tabletcursus van KlikStart geheel feestelijk af. Vol trots vertelde zij aan haar acht medecursisten dat zij de 100e deelneemster is. Rabobank Utrecht kwam ook langs met een prachtige taart waar alle deelnemers van konden smikkelen terwijl zij terugblikten op een geslaagde cursus.

KlikStart is een sociale onderneming opgericht door studenten uit Utrecht. Middels laptop- en tabletcursussen maken vrijwilligers en KlikStart-stagiairs van het ROC Midden Nederland een vertaalslag om de digitale wereld voor ouderen begrijpelijk en overzichtelijk te maken. Jong en oud komen samen door KlikStart en pakken het maatschappelijke probleem van de digitale generatiekloof aan.

Het afgelopen jaar is het KlikStart duidelijk geworden dat er veel behoefte is aan de diverse laptop- en tabletcursussen. De organisatie van KlikStart is inmiddels alweer druk bezig met het realiseren van nieuwe cursussen op verschillende locaties. Halverwege januari zijn alle cursussen weer up to date en kunnen ouderen weer aan de slag met tablets en/of laptops op verschillende locaties in Utrecht en Nieuwegein. Alle cursussen worden gegeven op woensdagmiddag.

Ken jij iemand die een tablet- of laptopcursus wil volgen in Nieuwegein? Bel dan naar MOvactor: 030 – 212 93 05. U kunt ook binnenlopen bij Buurtplein Batau aan de Dukatenburg 1 in Nieuwegein noord.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren