Jeugdwielerronde van Nieuwegein

Op het wielerparcours in Galecop wordt van dinsdag 27 t/m vrijdag 30 augustus 2013 de 39e editie van de Rabobank Jeugdwielerronde van Nieuwegein verreden. Het wielerparcours Galecop vormde jarenlang de thuishaven voor de wieler-verenigingen Het Stadion en De Volharding. Het bestuur van de Wielerronde knapte het parcours samen met vrijwilligers in 2011 op, waardoor in augustus voor de derde keer oude tijden kunnen herleven.

Dit jaar staat De Jeugdwielerronde open voor jongens van 9 tot en met 15 jaar en voor meisjes van 9 tot en met 16 jaar. Zij strijden in de laatste week van de zomervakantie op verschillende onderdelen om de dagzeges en om de felbegeerde blauwe truien voor de leiders in het algemeen klassement. Tijdens de Jeugdwielerronde meten de renners hun krachten tijdens een individuele tijdrit, een ploegentijdrit, diverse criteria en de afsluitende afvalrace.

De laatste jaren zijn ook de dikkebandenraces een vast onderdeel van het programma. Daarbij nemen jongens en meisjes van 7 t/m 12 jaar het tegen elkaar op op een gewone fiets. Het bestuur, daarin gesteund door de gemeente, hoopt dat dit jaar ook de Nieuwegeinse jeugd, voornamelijk uit Galecop, weer de strijd aandurft en zich massaal inschrijft voor zowel de dikkebandenraces als voor de Jeugdwielerronde. Renners die zich willen opgeven of meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Peter Bekkering via telefoonnummer: 06-52315528 of via e-mail: pet.bekkering@wxs.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk