Je dak verduurzamen met Sedum? Dat kan komend jaar weer!

Het college van B&W van de gemeente Nieuwegein is erg tevreden met de ‘vergroening’ van de daken in Nieuwegein. Het project ‘Groene Daken’ krijgt daarom een vervolg. Het Machtigingsfonds Verduurzamen Woningen heeft daarom voor komend jaar € 40.000 vrijgemaakt. Dit jaar was € 27.500 beschikbaar.

De subsidieregeling groene daken was dit jaar enorm in trek in Nieuwegein. Binnen drie weken had de gemeente Nieuwegein ruim 35 aanvragen binnen. Dat waren er veel meer dan was verwacht. Vanwege de populariteit van de regeling besloot de gemeente om extra budget vrij te maken. Met de aanvragen die er lagen was ook dat bedrag snel op. Nieuwegein creëerde op deze manier 1000 m2 aan groene daken.

Groen dak
Een groen dak is een dak dat begroeid is met sedumplanten, kruiden, mossen en grassen. Het gaat langer mee, brengt verkoeling en helpt wateroverlast voorkomen, omdat het water langzamer afvoert dan een gewoon dak. Daarnaast houdt het hitte, kou en geluid beter buiten. Wethouder Marieke Schouten: “Nieuwegein is een stedelijk gebied, waar we met veel mensen op een beperkte ruimte wonen en leven. Dankzij bijvoorbeeld groene daken zorgen we voor meer groen. Dat is belangrijk voor onze gezondheid, voor de biodiversiteit en voor het klimaat in de stad. Ik ben daarom blij dat veel Nieuwegeiners daar op hun eigen stukje dak aan willen bijdragen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat Nieuwegein een leefbare stad is en blijft.”

De gemeente Nieuwegein is trots om samen met Nieuwegeiners te werken aan een duurzame, groenere en nóg mooiere stad.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk