Je auto voorbereiden op de wintermaanden

Nu de decembermaand onderweg is en we de eerste dagen het kwik onder het nulpunt hebben zien gaan, is het goed om ervoor te zorgen dat je de nodige voorzorgsmaatregelen treft om te voorkomen dat je straks met problemen langs de kant van de weg komt te staan. Vastgevroren ruitenwissers, dichtgevroren deuren, bedampte ruiten en misschien zelfs startproblemen.. Iedere autobestuurder komt wel eens een ongemak tegen in de winter. Vanwege de koude temperaturen heeft je auto het nu eenmaal zwaarder te verduren in de winter. Maar, veel van deze problemen zijn gelukkig eenvoudig te verhelpen. Om je een idee te geven hoe je dit eenvoudig zelf kunt oplossen, hebben we in dit artikel een aantal van de meest voorkomende ongemakken voor je op een rijtje gezet.

Bevroren autoruiten
De meeste voorkomende in deze lijst is toch wel het bevriezen van je autoruiten. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om je auto ´s ochtend een kwartier warm te laten draaien, maar zolang je geen elektrische auto hebt, is dit natuurlijk niet heel erg goed voor het milieu. Daarbij komt ook dat je natuurlijk het risico loopt dat je auto gestolen wordt. Je bent namelijk wel verplicht om je sleutel in de auto te laten liggen. Heb je een elektrische auto, dan kun je deze vaak gemakkelijk via een app op je telefoon alvast aanzetten. Gelukkig zijn er daarnaast nog enkele manieren waarop jij je bevroren ruiten kunt ontdooien. Belangrijk is om geen warm water te gebruiken. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de ruit sneuvelt. Wanneer je dan niet goed bent verzekerd, dien je deze kosten zelf op te hoesten. Een verzekering auto vergelijken is dan zeker verstandig om vooraf even te doen.

Bedampte voorruit
Ken je dat, wanneer je in de auto wilt stappen en je ziet niets? Je probeert je ruitenwissers te gebruiken, maar ook dit helpt niet. Dan is er maar één oplossing en dat is ervoor zorgen dat je de luchtvochtigheid in de auto zo snel mogelijk naar beneden brengt. Dit kun je doen door je verwarming of airco aan te zetten. Ook is het handig om een doek in de auto neer te leggen, zodat je niet eerst hoeft te wachten totdat de motor is opgewarmd. Met een zeem kun je het meeste namelijk gemakkelijk en snel zelf weghalen. Tegen de tijd dat het dan weer dreigt terug te komen, is de motor warm en zal de condens geen kans hebben om de ruiten te kunnen beslaan.

Bevroren ruitenwissers
Met bevroren ruitenwissers moet je oppassen. Wanneer deze namelijk beschadigd raken, is dit niet alleen vervelend voor jezelf, maar ook voor de keuring. Wist je namelijk dat goede ruitenwissers een punt zijn van afkeur tijdens een keuring? Belangrijk is dus dat je ze absoluut niet zomaar lostrekt. Je loopt dan het risico dat er stukjes rubber blijven zitten, waardoor de werking volledig verloren gaat. Wat je wel kunt doen, is proberen met een ijskrabber de wissers rustig proberen los te maken. Lukt dit niet, dan zit er niets anders op dan even te wachten totdat de auto warm is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk