Jan Scholt, kasteelheer van Rijnhuizen

In het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 augustus vindt de eerste editie van ‘Rijnhuizen Buitengewoon’ plaats. Ruim zestig amateur- en professionele kunstenaars uit de regio tonen zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur hun werk in expositietenten en langs de beeldenroute rondom kasteel Rijnhuizen. Meer hierover kunt u hier lezen.

Eind 2016 is het uiteindelijk het FOM gelukt om kasteel Rijnhuizen te verkopen. Het FOM is verhuist naar Eindhoven. Levensgenieter en voorstander van behoud van cultuur, Jan Scholt, kocht het kasteel begin 2017. Hij heeft mooie plannen en heel Nieuwegein kan meegenieten want, volgens Jan moet het een plek worden voor alle Nieuwegeiners. ‘Rijnhuizen Buitengewoon’ is het eerste evenement in het park rondom het kasteel. Onze verslaggever Frans Evers en videograaf Jos van Vogelpoel spraken met Jan Scholt en maakten bovenstaand videoverslag.

Wilt u een rondleiding door het kasteel? Dan kan dat, want komend weekend geeft Jan Scholt zelf de rondleidingen door zijn kasteel.

Eerder maakte onze karikaturist Jan Ibelings bovenstaand karikatuur van Jan Scholt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren