Jan met de Pet: ‘Scheve schaats of op de lange latten’

Ja, die keus heeft meneer Snoeren nu! Ja, die Mark Snoeren van de VVD-fractie, niet die van D66, die fietst alleen maar. Mark heeft de skipiste bij de Nedereindseplas overgenomen en is nu de eigenaar hiervan, en gaat de tent runnen. Nou ja, eigenaar, ik denk dat de bank dat nog is, maar dat is natuurlijk logisch. Net zoals het kopen van een woning. O ja, dat moet ik even kwijt: was het niet ons nationale lachebekje wat destijds zei: afblijven van de hypotheekrenteaftrek, die is veilig bij de VVD! Ja, die zelfde partij van zijn naamgenoot Snoeren. En het eerste wat me opvalt uit het nieuwe regeerakkoord is: ook als je netjes je hypotheek hebt afbetaald gaan we je er nu voor straffen.

Ooit hadden we een minister van financiën, die niet wist hoe hard hij moest roepen dat we teveel hypotheek hadden met z’n allen. Dus de brave mensen sloegen aan het afbetalen om nu vervolgens daar weer een rekening over te krijgen. Je betaalt aan de bank meestal je huis 3x af en dan betaal je er nog belasting over en dan denk je eindelijk klaar te zijn met betalen, dan komt onze fijne regering nog even langs: ‘Betalen want je hebt je huis afbetaald en dat mag niet zonder dat wij daarvan mee genieten. Gewoon een corrupte bende.’

Mark Snoeren

Maar even terug naar onze Mark. Ja, die gaat nu ook ondernemer worden. Zou hij net als Erica van Alfen ook vertrekken uit de raad of kan hij het wel combineren met een raadsfunctie? Of, en nu ben ik een beetje gemeen aan het denken, zou hij wethouder willen worden en dan de skipiste overlaten aan zijn vrouw met een beetje inhuur. (Stukje zwart natuurlijk anders verdien ik niet genoeg volgens de VVD normen) een soort Adriani formule, want die doet het met een bedrijf in de woningsector. Ik doe er niks, maar ben er nog wel eigenaar van. Is dat ook: links pullen en rechts vullen?

Van Mark Snoeren begrijpen we dat hij de activiteiten van de skipiste wil gaan uitbreiden. Trouwlocatie worden, feestjes organiseren en faciliteren en noem maar op. Zouden alle vergunningen al in orde zijn of kan hij dat zo nog even regelen met Johan Gadella, ook van de VVD, u weet wel, de wethouder van economische zaken.

De spoeling voor mensen om te kiezen wordt zo wel een slachtpartij. Als je bijvoorbeeld wilt gaan trouwen, en dat wil je niet in het Stadshuis van Nieuwegein met die enorme gezellige trouwzaal (bijna kotsneigingen) dan kun je in Nieuwegein zo langzamerhand overal trouwen. Toch een soort broedermoord plegen als je er weer een locatie bij zet.

O, stom van mij! Dat was ik even vergeten. De marktwerking van de VVD, daar moet Mark het nu van hebben natuurlijk. Hij is altijd al een groet voorstander geweest van handhaven, dus ondernemers oppassen, want als je teveel concurrentie bent van Mark kan je zomaar scherp gecontroleerd worden en moet je tent dicht.

Even een vraagje. Ligt de skipiste nu in Nieuwegein of in Utrecht? Die plas water is toch al van Utrecht? Die moesten de sanering betalen toen Nieuwegein het zeer slim heeft overgedragen aan Utrecht. Zou er onder die berg, waar de skipiste op ligt, ook nog wat rommel bevatten wat er eigenlijk niet hoort? Of Mark dat ‘geregeld’ heeft?

Nog even terug naar de D66 hier in Nieuwegein. Ze nodigen iedereen uit om gezellig op de borrel te komen en je te laten inspireren om politiek actief te worden. Niks mis mee zou je zo zeggen. Maar ze verwachten natuurlijk wel heel veel mensen want wat je drinkt betaal jezelf. Kan dat er nou niet vanaf dames en heren? Oeps personen natuurlijk, anders zou je iemand kunnen kwetsen. Het lijkt mij dat niet alle inwoners nu opeens zullen zeggen: ‘Kom op, de D66 geeft een borrel, we komen allemaal!

Personen van de D66 gelooft u mij nu maar, er zijn niet zoveel mensen die naar jullie gedraai willen komen luisteren, dus kijk nou gewoon op die avond of je zelf de knip even trekt en al die mensen vrij houdt. Ik schat dat er 7 personen komen. Misschien ik wel, uhh nee toch maar niet.

Met hartelijke groet

Jan met de Pet

7 thoughts on “Jan met de Pet: ‘Scheve schaats of op de lange latten’

 1. Jammer Jan, je bent van harte welkom. Weet je wat? Ik neem jouw eerste drankje voor mijn rekening 🙂

 2. hessel

  Zo Tom, dat is een royaal gebaar.

 3. Wat een ontzettend vooringenomen stuk over iemand die de ballen heeft om zo’n onderneming door te zetten.

 4. Beste Martin, gast….. Dit is werkelijk een uniek stukje: ‘alles wat mij dwars zit verbinden tot één complot en loslaten op één persoon’ alsof die persoon voor al die frustratie verantwoordelijk is. Hoe krijg je het bij elkaar geschreven? Ik ben ondertussen wel nieuwsgierig naar je eigen (maatschappelijke?) prestaties en successen. Gezien het oordeel dat je hier velt zal dat wel aanzienlijk zijn. Anyway, kudos hiervoor, want eerlijk is eerlijk we hebben er echt smakelijk om gelachen! Keep up the comedy…..

 5. Erwin

  Jammer dat er mensen zijn die op anonieme wijze ambities van mensen op dergelijke wijze afzeiken. Waarschijnlijk iemand die vanaf zijn stoel overal commentaar op levert, maar zelf niet de ballen heeft om aan het werk te gaan, niets beters te doen heeft of te ondernemen, maar dat is een aanname.

  Mark, heel veel succes en ik ga er van uit dat er heel veel mensen, jong en oud, links of rechts, arm of rijk, wit of zwart, veel plezier mogen hebben op de skibaan.

 6. Renée Blom

  Ik sluit me, als collega-raadslid van Mark, helemaal aan bij uw reactie. Hij is integer en heeft lef. Ik wens hem veel succes!

 7. Marianne Spalburg

  Beste Jan,
  Ik kan mij niet onttrekken aan het idee dat je nogal gefrustreerd bent. Ik weet niet waarover, misschien eens met iemand over gaan praten. Hoe je iemand die zijn dromen achterna gaat zo weg kan zetten. Ben je soms jaloers of heb je ergens je zin niet in gehad?
  Als ondernemer zorg je ook voor werkgelegenheid, het zijn mensen die hun nek durven uitsteken en risico’s nemen. Je kan iemand ook gewoon heel veel succes wensen met de ingeslagen weg. Probeer het eens een positief stukje schrijven.

  Mark ik wens je al het succes in de wereld en je mag er trots op zijn.

  Vriendelijke groet,
  Marianne Spalburg

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren