Jan met de Pet: ‘Wie het laatst lacht, lacht…..’

Wat bedoel je hier nu weer mee zult u zich afvragen. Nou dat is makkelijk te verklaren. Ik zie nu al twee partijen die hun lijsttrekker voor de verkiezingen van 2018 hebben gekozen of aangewezen misschien?

Als eerste was de PvdA die Hans Adriani heeft aangewezen als lijsttrekker, maar was dat nu echt nodig om al zo vroeg hiermee te komen? Of moet deze partij juist de eerste zijn om de rust terug te krijgen na de geweldige afstraffing bij de Tweede Kamerverkiezingen en rustig kunnen werken aan het herstellen van het vertrouwen?

Ik vraag me dan wel af of dit dan de goede lijsttrekker is want die heeft campagne gevoerd tijdens die Tweede Kamer verkiezingen en als ik even terug kijk in de lokale  geschiedenis dan zie ik Adriani verlies na verlies opleveren. De vorige verkiezingen van 5 zetels terug naar 3, de Tweede Kamer verkiezingen weten we allemaal nog wel en nu moet hij het weer gaan doen? Meestal ruim je het veld na verlies of wordt je weggestuurd maar niet onze Bob de bouwer, die blijft stug volhouden en zal vermoedelijk de Job Hoegee van de PvdA worden. Persoonlijk zou ik het chique vinden als hij zijn  conclusie zou trekken en zou opstappen. Maar genoeg over deze partij want misschien zit hij dadelijk wel alleen in de raad zoals het er nu voor staat is men de PvdA helemaal zat.

Nee, dan D66, die gooit het roer helemaal om: een nieuweling gaat het nu doen,  Tom Verhoeve. Voor 2014 nooit van gehoord en nu mondjesmaat komt er iets boven drijven. Zijn de heren Van der Voort en Snoeren afgeserveerd door hun partij? Of hebben ze zelf een stapje terug gedaan. Van Erik had ik dit inmiddels wel verwacht maar van Peter Snoeren niet . Dus misschien heeft hij zijn hoop gevestigd op een terugkeer als wethouder. Ik moet er niet aandenken eerlijk gezegd, want deze man blijft net zolang draaien en praten tot hij zoveel heeft gezegd dat hij zich er altijd uit kan draaien maar dat is natuurlijk wel een sterk punt bij die club.

De andere partijen beginnen nu zo’n beetje te werken aan de verkiezingen en zullen waarschijnlijk na de vakantie met hun lijsttrekker naar buiten komen. Laten we even een voorschot nemen, gewoon voor de leut.

Het CDA: bijna zeker Roelof de Wild of hij moet verhuizen naar Bunnik waar zijn (bijna) vrouw in de raad zit. Bakthali zal wel Bakthali blijven, dus weer proberen terug te komen. De VSP: ongetwijfeld  weer de huidige Job Herman Troost. De SP, ja dat wordt natuurlijk moeilijk want moeten ze weer met Martijn Stekelenburg verder of mag die gaan uitrusten van het wethouderschap, want die is erg moe geworden natuurlijk van al die excuses verzinnen de afgelopen jaren. Maar ja, wie dan? Of komt er iemand terug uit de Tweede Kamer?

En over dat clubje van mevrouw Jacqueline Verbeek maar te zwijgen, maar mensen let op het kan maar zo dat zij gewoon weer terug komt in de raad want dit is een echte overwinnaar. En dan de VVD, ik vermoed dat daar wederom broedermoord op het programma staat dus Johan, oppassen voor je vrienden. Bij de VVD is het natuurlijk een wet van Meden en Perzen dat je na je wethouderschap wordt afgebrand tot op het bot. En misschien ziet Henk Jan Schat zijn kans wel schoon of nog gekker een terugkeer van Edwin van Straten. Groen Links zal wel met de huidige fractievoorzitter komen als lijsttrekker toch redelijk constant die partij alhoewel die roep om extra belasting ten bate van het milieu nu wel steeds nadrukkelijker worden.

Tot mijn grote verdriet zag ik een oproep van de PVV om je te melden als kandidaat raadslid voor die partij. Ik begrijp het wel, maar snap het niet. Als je het ergens niet mee eens bent moet je jezelf afvragen of het redelijk is wat je wilt en of het mogelijk is, want we leven in een constant veranderende wereld die steeds meer van ons zal vragen als Westerse wereld met al die rijkdom. Dat niet je je niet blind bij die relnicht uit Den Haag aansluiten! Pssst, je bent niet eens lid van een partij hè!, maar nadenken en proberen vanuit een normale partij naar een oplossing te werken waar een ieder zich in kan vinden en ja, dan moet je soms water bij de wijn doen. Maar mensen, we kunnen en mogen niet de andere kant op kijken en nu zeggen na eeuwen hun kaal geplukt te hebben: wat van jou is, is van mij en wat van mij is blijf je met poten vanaf…

Iets om over na te denken

Met hartelijke groet
Jan met de Pet

2 thoughts on “Jan met de Pet: ‘Wie het laatst lacht, lacht…..’

  1. Beste Jan,
    als je wilt kennismaken met deze nieuweling, trakteer ik je graag op een kopje koffie of thee 🙂
    groet! Tom

    1. Martin Reijmerink

      Ja maar dan is het bekend wie Jan met de Pet is. We proosten wel op je

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk