Jan met de Pet: ‘Geschiedsvervalsing’

Er is op de redactie een reactie binnen gekomen op het stuk op Pen.nl over de SP en te hoge huren. Dit is in de raadsvergadering behandeld en volgens de reactie doet Pen.nl aan geschiedvervalsing.

Nou heb ik, na heel lang zoeken, een geluidsfragment gevonden waarin de SP een motie indient om de wethouder op te dragen er bij de woningbouwcoöperaties erop aan te dringen deze te hoge huren voor mensen die dit niet kunnen betalen aan te passen. Nou mensen als u er over denkt om de politiek in te gaan moet u vooral eens een raadsvergadering bijwonen. Wat een stelletje muggenzifters!!

De SP wil een motie indienen met een aantal punten waarop een x-aantal raadsleden hun plasje overheen moeten doen. De wethouder (Hans Adriani) claimt dit als een ruggensteun te zien voor zijn beleid, maar ziet in de motie een aantal zaken waar hij niets mee kan en raad aan die van de motie af te halen.

Er komen woorden voorbij als: sympathiek, overbodig, staand beleid etc. Maar ik mis de essentie in dit verhaal een beetje want wordt het probleem nu wel of niet aangepakt!

Maar wat misschien nog belangrijker is: mag je als raad inkomenspolitiek bedrijven? En het antwoord hierop is NEE. Dit is voorbehouden aan de landelijke politiek En ja natuurlijk heeft de gemeente een aantal middelen om zaken te compenseren voor haar inwoners maar dat is ook bepaald door de landelijke wetgeving. Dus zowel de SP als wethouder Adriani willen inkomenspolitiek bedrijven.

Nu zal hierop wel weer een reactie komen, maar die wacht ik af met een gerust hart. De wethouder claimt namelijk al een gesprek te hebben gehad met de woningcorporaties over dit punt dus zou je zeggen: een overbodige motie, maar als de gemeenteraad niet weet wat de wethouder doet, moet hij niet reageren met de opmerking : ‘Volgend jaar moet u uw wensen eerder in het jaar kenbaar maken want ik praat eerder met deze club.’ Hé wethouder, misschien een idee om de raad vooraf in te lichten over je voorgenomen besluit om te gaan praten en vooral omdat je dit elk jaar doet!

En de SP fractie moet nu eindelijk eens snappen dat je geen moties kan indienen waar het college geen zeggenschap over heeft anders weet ik nog wel een goede: dien een motie in waarin je vraagt of het congres in Amerika een impeachment procedure willen starten om de president af te zetten: Klinkt hartstikke leuk maar je kan er niks mee.

Wethouder Adriani moet ook af en toe snappen dat niet alles voor zoete koek wordt geslikt en zich niet als geschiedenismaker van Nieuwegein moet zien. Er zijn er meer voor nodig en sommige hebben geen fatsoen door denigrerende opmerkingen te plaatsen zoals de heer Langerak van de PvdA tegen mevrouw Schouten van GroenLinks: ‘Dit waren de beste 10 seconden van uw bijdrage.’

Dames en heren ik ben ook best wel fel en ga voor sommige wel eens te ver maar ik ben columnist en de heer Langerak gaat door voor politicus en daar zit hem nu net de kneep: Men roept altijd de politiek staat veraf van de burgers en zij moeten het goede voorbeeld geven. Nou Langerak, begin er eens mee om je fatsoenlijk uit te drukken tegen een collega raadslid. Hoe zogenaamd geestig bedoeld dan ook. Als deze bandopname model staat voor de lokale politiek is het zwaar teleurstellend dat ze elke keer durven te vragen om onze stem.

Met vriendelijke groeten,

Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren