Jan met de Pet: ‘Dierenweides en transitie’

Jan met de Pet is inwoner van Nieuwegein en geïnteresseerd in de politiek. Hij zal voor u de Nieuwegeinse politiek inzichtelijk maken door het kaf van het koren te scheiden. Onbevangen, rücksichtslos en zonder belangen krijgt u de waarheid en niets dan de waarheid zonder aanziens des persoons of partij.

Als tiener heeft ‘Jan met de Pet’ zich al geïnteresseerd in politiek. Nu hij ouder is, en werkt als analist bij een groot bedrijf, houdt hij ervan om dingen te vergelijken want, waar liggen nu de verschillen.

Jan met de Pet: ‘Nou dat wordt leuk met de kerst, allemaal eend, gans en als je geluk hebt een hertenboutje. Wat bedoel je hier nu weer mee zult u zich afvragen. Dat zal ik u vertellen: de dierenweides worden opgedoekt tenminste, dat is het plan van het gemeentebestuur. Dus kan de voedselbank dit soort gebraad mooi aanbieden of is dit toch te hard voor die dieren? Die kunnen er niets aan doen, zij staan maar te staan in zo’n weide. Net of dit goed is voor deze dieren.’

‘Natuurlijk is het leuk om met je kinderen of kleinkinderen naar een dierenweide te gaan en die kindertjes bekend te laten worden met het dierenpension. Maar dan nog maar een keer: is dit wel dierenliefde of is dit eigenlijk dierenmishandeling?’ Klik hier om naar de column te gaan van deze week.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk