Jan met de Pet: ‘Actie – Reactie’

Als ‘Jan met de Pet’ krijg ik niet vaak een reactie op mijn actie, oftewel een reactie op mijn pennenstreken op De Digitale Stad Nieuwegein. Maar nu heeft iemand gemeend een reactie te moeten geven op een van mijn columns. Alhoewel het meer een reactie met wat een opsommingen.

Want een reactie op de site achterlaten is heel makkelijk, je kunt namelijk een reactie achter laten direct onder mijn column. Helaas had deze meneer nog niet verder gekeken dan zijn neus lang is.. Ik zou, als ‘Jan met de Pet’ onwaarheden hebben weergeven en zelfs pertinente onjuistheden!

Dat kan misschien wel allemaal waar zijn meneer maar ik vind alleen deze informatie en ga niet doen aan wederhoor zoals mijn hoofdredacteur altijd doet want ik heb een column waarin ik MIJN mening vertel en hoe het bij MIJ overkomt en hoe IK denk dat het zit.

Ik ben iemand die op een grote afstand sta van de politiek en zeker dus ook van de besluitvorming dus kan ik lekker ongezouten MIJN mening weergeven. Wilt u dit ook doen meneer? Ik zou zeggen ga een column schrijven maar niet voor PEN.NL hoor want dat doe ik al.

Maar het moet mij wel van mijn hart dat u het CDA en de Christen Unie (CU) beticht van stemmingmakerij of zoals u het zo mooi zegt: dat zij zich niet goed op de hoogte hebben gesteld. Nou ik vind het nogal een boute uitspraak meneer Hoe weet u zo zeker dat u alles weet ? of bent u ons orakel: Het orakel van Nieuwegein. Dat is mooi dan ga ik uw reacties natuurlijk met regelmaat tegenkomen.

Na een email wisseling van ruim een week geleden mis ik nog steeds uw reactie op mijn stuk op de website. Toch een beetje koude voeten gekregen van uw eigen ontdekking dat er wel een reactie achtergelaten kan worden? U hoeft niet bang te zijn voor die jongens en meisjes van het CDA en de CU hoor want die kunnen vanuit hun overtuiging heel goed mensen vergeven.

Maar ik ben gewoon nieuwsgierig: wat klopt er nu niet aan mijn column: Gaat alles goed komen en is dit helemaal overbodig en stemmingmakerij van het CDA en CU, waarom komt u niet met de antwoorden op de vragen die er duidelijk leven onder de mensen (P.S. er is wel degelijk iemand geweest die verder heeft gelezen na de column en er een reactie heeft achter gelaten)

Ten overvloede, De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl) neemt mijn column klakkeloos over omdat er persvrijheid is in dit land en een ieder zijn of haar mening mag verkondigen, dus ik ben erg benieuwd naar uw antwoorden, O Orakel van Nieuwegein.

Met hartelijke groet

Jan met de Pet

————————————————————–

Redactie: Onderstaand het bericht kregen wij van de inzender

Beste redactie en met name “Jan met de Pet”

Een politieke column is prima. Deze mag ook duidelijk de mening van de schrijver weergeven. Als de schrijver echter feiten verkondigt die pertinent onjuist zijn, vind ik dat bedenkelijk. Regelmatig lees ik deze pertinente onjuistheden.
Omdat er geen mogelijkheid is om onder het stukje te reageren, worden deze onjuistheden Nieuwegein in geslingerd.
Mijn wens is dus: Geef de mogelijkheid voor een reactie!
Vooral in het stuk over Fort Vreeswijk wordt veel onzin verkondigd. Dat CU en CDA zich niet goed op de hoogte hebben laten stellen, betekent niet dat PEN.NL dit zo maar moet overnemen, ook niet als columnist.
Met vriendelijke groeten,
Gerard Olthuis

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk