Jan met de Pet: ‘Zwarte opening’

Een zwarte opening? Ja, zelfs een inktzwarte. Dat moet toch de conclusie zijn van de problemen die fort Vreeswijk ervaart. De gemeenteraad heeft vorig jaar  (2015) een groep enthousiaste mensen een krediet verstrekt van 730.000 euro om de zaak te renoveren en toekomstbestendig te maken.

En het was geen schenking maar een lening , alles moest en zou worden terug betaald en dat kon natuurlijk goed omdat er al huurders waren die de aflossing zouden moeten opbrengen. U leest het goed: zouden, moeten,  opbrengen allemaal mooie woorden maar nu blijkt er een kink in de kabel te zitten en krijgen de mensen misschien wel gelijk die zeiden dat dit een gift was en dat werd destijds met kracht ontkent door diverse partijen, de enthousiaste groep mensen voorop maar ook de politiek verdedigde dit destijds met hand en tand.

Deze ongelovigen krijgen nu waarschijnlijk gelijk : weg 730.000 euro en weg huurders. En hoe komt  dat nu eigenlijk: het bestuur van fort Vreeswijk heeft gemeend om de huren dusdanig te verhogen dat de meeste huurders moeten afzien van een contract. Hebben zij geleerd van Wereldhave (u weet wel de eigenaar van Cityplaza ) om de huren gewoon snoeihard te verhogen en dan vreemd opkijken als er geen contract wordt getekend.

Ik vind het wel vreemd dat de ongelovigen destijds werden “beschimpt en als zwartkijkers” werden neergezet en nu blijkt dat zij gelijk krijgen. Zitten er in de raad mensen die dit hebben zien aankomen of hebben geweten dat dit een optie kon zijn? Helaas moet daar ja op worden geantwoord want een raadslid van GroenLinks was toch een van de voorvechters van dit plan? Belangenverstrengeling ten top. Onmiddellijk aftreden en weg wezen!

‘Wat ben je hard Jan!’ Ja dat klopt. maar dit is geld wat weer door de burger moet worden opgebracht dus kan er met dit geld niets anders meer gedaan worden. Geen betere armoede bestrijding, geen betere ouderenzorg, geen andere betere voorzieningen voor de inwoners van Nieuwegein.

Ook het college moet maar eens na gaan denken wie hier nu de grote motor voor was en die moet Frans maar eens diep in de ogen kijken en vragen zijn portefeuille ter beschikking te stellen of het hele college moet opstappen als het tenminste echte kerels zijn die achter hun beslissingen staan.

Helaas moet ik vaststellen dat er geen een voldoet aan deze voorwaarden. Dus samen met het raadslid moet het college weg wezen en vooral niet meer in dezelfde samenstelling terug komen want dat zij  ook van die politieke trucjes: college laten vallen en vervolgens een opofferen en met de andere drie terug komen. Als dat hier het geval zou zijn: doe je de deur achter je dicht Martijn! Of doe je het licht zelf uit Peter?

Waarom deze twee zult u denken, nou omdat die andere twee beter weten hoe je moet overleven politiek gezien dan deze twee. Wethouder Hans Adriani roept een keer dat hij zich gaat beraden op zijn functie en vervolgens gewoon blijft zitten en hij kan dat gewoon doen door een keer of vijf sorry te zeggen. Wethouder Johan Gadella, die zorgt gewoon dat zijn politieke tegenstanders andere dingen te doen hebben. (lees onrust zaaien en dan zelf weg wezen uit de vuurlinie en een plastic tasje vullen met bier en roepen dat je in privé tijd bent).

Het bestuur van fort Vreeswijk moet eigenlijk hetzelfde doen: opstappen en weg wezen en niet meer terugkeren en zorgen dat ze niet de andere die het moeten opknappen voor de voeten lopen. Dus trekt die Vreeswijkse vlag over je hoofd en met je staart tussen de benen weg wezen.

Een hele fijne jaarwisseling en kijkt uit met vuurwerk zeker voor de dieren en tot volgend jaar!

Met hartelijke groet

Jan met de Pet

One thought on “Jan met de Pet: ‘Zwarte opening’

  1. louis wallenburg

    Ja ook ik zag het niet zitten iedereen wil wel graag subsidie maar dat terug betalen gaat nooit gebeuren er zal nog heel veel subsidie (geld van burgers) bij moeten het is ook zo makkelijk dat is het mooie van deze projecten, maakt er iemand een zooitje van of komen ze geld te kort trekken ze gewoon weer aan de subsidie (burger) bel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk