Jaarlijkse expositie schilderscollectief Feniks in Wijnfort Jutphaas

Het schilderscollectief Feniks uit Nieuwegein houdt haar jaarlijkse expositie van 29 juli tot en met 11 augustus in Wijnfort Jutphaas. Te zien zijn werken van leden zowel in abstracte als figuratieve vorm. De werken zijn gemaakt in acryl en olieverf. Het adres is: Fort Jutphaas 3 in Nieuwegein. Voor de openingstijden kijkt u op de website van het Wijnfort.

Tijdens de expositie zullen werken te zien zijn van: Tineke Manschot, Liesbeth Vermeent, Christa Kruger, Dory Kestens, Anneke de Cocq, Sherida Broekema, Margreet  de Visser, Wim van der Steen, Wil Jongstra, Ben Poppink en Cobie Smith. Zij zijn allen lid van het schilderscollectief Feniks.

Christa Kruger-Heijdens (1947) is het oudste lid van Feniks. Zij ontwikkelde sedert 2001 een toenemende passie voor het schilderen. In haar werk is in de loop der jaren een verschuiving te zien van (semi) figuratieve schilderijen naar meer abstract werk. Schilderen is voor Christa een kwestie van het laten ‘ontstaan’ van een schilderstuk terwijl ze daaraan bezig is. Het werk groeit als het ware. Zelfs als zij weet waar ze met een schilderij naar toe wil, neemt zij voortdurend de tijd en de ruimte om het aan te passen en te veranderen. Haar vaste streven is een harmonieus eindresultaat. Daarbij is vooral haar eigen intuïtie richtinggevend. Persoonlijke waarneming en beleving van de werkelijkheid worden door Christa geprojecteerd in abstracte composities.

Het schilderscollectief zag het levenslicht in 1989. De grondlegger van het collectief Feniks (voorheen Atelier Het Klokhuis) is de reeds overleden Nieuwegeinse kunstenaar Willem Hartman. Binnen het collectief schilderen de leden met elkaar, maar toch individueel, waarbij er alle ruimte is om elkaar te inspireren, maar ook een eigen stijl te creëren en te ontwikkelen.

Een werk van Christa Kruger-Heijdens

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren