Ivo Opstelten opent ROC aan Dasseweide

“De nieuwbouw en renovatie van ons pand aan de Dasseweide is nagenoeg gereed”, zegt een trotse ir. Wim van ’t Hoog. Hij begeleidt vanuit ROC Midden Nederland het bouwproces, dat 24 oktober wordt afgerond met de feestelijke officiële opening door Ivo Opstelten, demissionair minister Veiligheid & Justitie. In de loop van de maand september zullen de bouwvakkers plaats maken voor de studenten.

Dit najaar neemt het Veiligheid & Defensie College van ROC Midden Nederland de vernieuwde huisvesting in gebruik. Het pand is niet alleen uitgebreid met circa 1000m² extra vloeroppervlak, ook de leslokalen zijn aangepast aan de eisen van de tijd. Bij de renovatie zijn meteen de ict-voorzieningen en de luchtbehandeling onder handen genomen.

Dé blikvanger van het pand is natuurlijk de grijze toren met klimwand. Daar kunnen straks de studenten van de Defensie-opleidingen hun klimvaardigheden oefenen onder het toeziend oog van ervaren instructeurs. In de toren wordt een splinternieuwe fitnessruimte geïnstalleerd. Van ’t Hoog: ”Niet alleen het gebouw is compleet vernieuwd, de medewerkers en achthonderd cursisten krijgen ook nieuw meubilair.” Met de opening dit najaar wordt een punt gezet achter een periode van twee jaar van verhuizen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk