Nieuw bestuur bij Stichting Fairtrade Nieuwegein

Bij de Stichting Fairtrade Nieuwegein is sinds kort een nieuw bestuur aangetreden. De stichting stelt zich ten doel voor de gemeente Nieuwegein de Titel “Fairtrade Gemeente” te behalen en te behouden.

Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat in een gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samen werken aan het bevorderen van eerlijke handel. Om deze titel te verdienen werkt de lokale gemeenschap aan zes campagnecriteria. Een onafhankelijke jury toetst of gemeenten voldoen aan deze criteria en zich daarmee “Fairtrade Gemeente” mogen noemen.

De campagne streeft naar het vergroten van de vraag naar en het aanbod van fairtrade producten. Om te zorgen voor meer werkgelegenheid en betere leef- en werkomstandigheden van boeren en producenten in ontwikkelingslanden moeten er namelijk meer fairtrade producten verkocht worden. Ook in Nederland. De campagne stimuleert dit door ondernemers, werknemers, inkopers en consumenten met positieve aandacht en publiciteit te belonen voor hun keuze voor fairtrade.

Op 22 januari zijn Erik van de Voort en Maarten Boender respectievelijk als voorzitter en secretaris/penningmeester toegetreden tot het bestuur. Op diezelfde datum is onder dankzegging als afscheid genomen van Vincent van Bergen.

Het nieuwe bestuur heeft een plan de campagne opgesteld om ook voor de toekomst de titel “Fairtrade Gemeente” te behouden en gaat in overleg treden met de verkopers en kopers van Fairtrade producten om samen nog meer aan de weg te timmeren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren