‘IVN-wandeling Eiland van Schalkwijk’

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 22 april een wandeling door het mooie buitengebied van het Eiland van Schalkwijk.

Tijdens de wandeling wandelt u door weilanden, langs een lint van boerderijen en de forten en kanalen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De route gaat ook door het Verdronken Bos, waar een 300 meter lange vlonder is aan gelegd, langs het Elpad met oude hoogstam boomgaard en door het Waalse bos. Voor deze wandeling zijn stevige schoenen aanbevolen.

Voor deze IVN-wandeling is het verzamelpunt op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse aan de Parkhout 2 in Nieuwegein. Hier vertrekken de deelnemers per fiets om 13.30 uur. U kunt ook rechtstreeks naar het beginpunt van de wandeling gaan. De wandeling start om 14.00 op parkeerplaats Waalse Bos, bij fort Werk a/d Waalse Wetering aan de Waalseweg t/o huis nr 22 in Tull en ’t Waal.

Deelname aan de wandeling is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar IVN-gids: Alie Feijen, tel. 030 – 60 333 44.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!