Katern

IVN natuurexcursie: Kleine Beestjes Safari

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid in Nieuwegein, organiseert op zondag 9 september aanstaande een natuurexcursie naar de polder Bolgarijen (nabij Vianen). Er zijn mensen die naar Afrika gaan om de Big Five (de grote wilde zoogdieren) te gaan zien. Echter, heel dicht bij huis gaan zij deze middag op zoek naar de Little Five en nog veel méér!

Het IVN: ‘We hebben het dan over kleine, onbekende, verbazingwekkende beestjes om ons heen. Er leven dicht bij huis een aantal heel bijzondere insecten. Elk van hen houdt er een bijzondere leefwijze op na. U zult versteld staan van zoveel verscheidenheid aan leven en vorm op een klein oppervlak. Ook hun namen zijn intrigerend: de paardenbijter, tengere grasjuffer, huismoeder, rood weeskind zijn soorten die we zomaar tegen kunnen gaan komen. Wanneer u een loepje of een leeg jampotje heeft, graag meenemen. Lange broek en laarzen aanbevolen.’

Vertrek is om 13.30 uur bij Jack’s Grillhouse aan het Parkhout 2 in Nieuwegein. Vanaf daar rijdt u naar het startpunt van de wandeling. Deelname aan de excursie is gratis. Een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Informatie over de excursie is te verkrijgen bij Eveline Zijderveld, tel. 030 – 63 774 51.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk