Katern

IVN Najaarsnatuurcursus: ‘Met de dieren op stap’

Waarom deze titel voor een IVN cursus? Sinds 2003 is het IVN thema ‘Natuurnetwerk’. Veel afdelingen zijn hier al op allerlei manieren mee bezig en de afdeling IVN Nieuwegein e.o. nu dus ook door middel van een cursus. De cursuselementen hebben vooral betrekking op natuurverbindingswegen voor zoogdieren, vissen en vlinders. Vandaar de titel ‘met de dieren op stap’. Wat heeft het IVN deze keer voor u in petto:

Op donderdag 2 september start het IVN met een cursus met een medewerkster van de provincie Utrecht. Zij geeft een presentatie van de oplossingen zoals die voor de dieren in en om Nieuwegein zijn bedacht om onoverkomelijke hindernissen te nemen.

De excursie van 5 september naar het IJsselbos is onderdeel van de activiteiten n.a.v. het 10 jarige bestaan van de afdeling IVN Nieuwegein e.o.. Deze middag start om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Deze hele middag wordt u met een paardentram vanuit de MEC tuin naar het IJsselbos gebracht, waarna een excursie/wandeling met een ervaren IVN gids volgt. Hierna wordt u weer terug gebracht met de tram naar de MEC tuin. Donderdag 9 september, donderdag 7 en donderdag 14 oktober zijn er ook nog leuke dingen te doen. Kijk hiervoor op de website van het IVN Nieuwegein e.o..

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk