‘IVN excursie Vogels in de Zouweboezem 19 mei 2019’

IVN natuur educatie (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondagavond 19 mei 2019 een vogelexcursie in de Zouweboezem. De bestemming is een waar vogelparadijs in de omgeving van Lexmond. In dit terrein van Zuid-Hollands Landschap broedt de grootste purperreigerkolonie van Nederland! Deze reigers zullen ongetwijfeld kunnen worden bewonderd tijdens deze excursie!

Everdien Smeenk van het IVN: ‘Ook hopen wij rietgorzen, rietzangers en blauwborsten te gaan zien of horen. Bruine kiekendieven, waterral en snor staan ook op het menu, evenals de explosieve zang van de Cetti’s zanger! Grutto’s en kieviten zullen ons zeker niet ontgaan. De elegante en zeldzame zwarte sterns zitten al weer te broeden op de voor hen klaargelegde vlotjes.’

Al wandelend geniet U wellicht van het geroep van de koekoek, die elk jaar weer terugkeert naar dit prachtige moerasgebied. Als U genoeg hebt van al die vreemde vogels valt er nog volop te genieten van het mooie avondlicht.

Voor deze IVN-excursie is het verzamelpunt voor vertrek op verzamelen de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse aan de Parkhout 2 in Nieuwegein. Hier vertrekt u per auto om 18.30 uur. U kunt ook    rechtstreeks naar de Zouweboezem gaan. De excursie start om 19.00 uur aan het einde van de Boezemweg, een zijweg van de Lekdijk in Lexmond.

Deelname aan de excursie is gratis. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar IVN-gids: Everdien Smeenk. Zij is telefonisch bereikbaar op: 06-13582667.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren