IVN excursie: ‘Planten in de uiterwaarden van Vianen’

IVN natuur educatie (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondagochtend 7 juli 2019 een plantenexcursie naar de uiterwaarden bij Vianen.

Tegenover Nieuwegein ligt het mooie stadje Vianen met aangrenzend oude uiterwaarden, de Pontswaard en de Heerenwaard, waar de deelnmers een kijkje gaan nemen. Bij de uitvoering van het project  ‘Ruimte voor de Lek’ is in de Pontswaard een geul gegraven ten behoeve van de waterberging. Deze waard zal zich ontwikkelen tot een dynamisch landschap met specifieke vegetatie. De oude Heerenwaard is onveranderd gebleven. Gelukkig, want  deze  herbergt  van oudsher al bijzondere planten. De excursie eindigt in het stadje Vianen.

De start om 10.00 uur. Het verzamelpunt is aan de Lekdijk voor Huize Vreeswijk in Nieuwegein zuid. Vandaar gaan de deelnemers met de pont naar Vianen. Neemt u geld mee voor het pontje? Duur van de excursie is ongeveer twee uur.

Deelname aan de excursie is verder gratis. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Informatie over deze excursie kan verkregen worden bij Cecile Kuipers tel. 030 2967185 / 06 57645520.

One thought on “IVN excursie: ‘Planten in de uiterwaarden van Vianen’

  1. […] post IVN excursie: ‘Planten in de uiterwaarden van Vianen’ appeared first on De Digitale Stad […]

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren