Italiaans Filmpodium

Het ‘Italiaans Filmpodium’ is een uniek samenwerkingsverband tussen Kunstencentrum De Kom in Nieuwegein en Kunstencentrum Het Klooster in Woerden. Van 17 t/m 22 maart en van 1 t/m 5 april staan beide instituten in het teken van de Italiaanse film.

Cursisten van de afdelingen muziek, dans, toneel en beeldende kunst van beide centra werken naar een gezamenlijke voorstelling toe die op woensdag 19 maart in de ING-zaal van Theater De Kom en op woensdag 2 april in Theater de Kloostertuin wordt gepresenteerd. Inspiratiebronnen voor deze productie zijn de Italiaanse naoorlogse films.

Als opening van het project is er op dinsdag 11 maart om 20.15 uur de mogelijkheid de film ‘Fellini’s Roma’ van regisseur Frederico Fellini en Componist Nino Rota te bezoeken (kaarten zijn verkrijgbaar bij bioscoop Plaza). Bo van de Graaf, artistiek leider van het ensemble I Compani, zal voorafgaande aan de film een toelichting geven op ‘Fellini’s Roma’ Op donderdag 27 maart om 20.00 uur zal hij bovendien een boeiende lezing over de samenwerking tussen componist Nino Rota en regisseur Federico Fellini geven. Ter afsluiting van het project verzorgt Jazzensemble ‘I Compani’, op zaterdag 22 maart een dynamisch en verrassend concert in Theater De Kom. Er is een mogelijkheid om een gecombineerd toegangsbewijs te kopen voor het concert van I Compani en de filmvoorstelling Roma.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren